Cisco kondigt Dual-Band Wireless-N ADSL modem router aan

dinsdag 20 oktober 2009

Amsterdam, 20 oktober 2009 - Cisco introduceert de Linksys by Cisco Dual Band Wireless-N ADSL2+ Modem Gigabit Router (WAG320N). Deze modem router heeft een geïntegreerd ADSL2+ modem voor een high-speed internetverbinding en is uitgerust met de nieuwste Dual-Band Wireless-N-technologie. De modem router wordt geleverd met Cisco's Network Magic-software die consumenten helpt bij het installeren, beveiligen en onderhouden van hun thuisnetwerk. De Network Magic-software helpt daarnaast om computers en andere apparaten aan te sluiten op het internet en laat eventuele problemen met de connectiviteit zien via een visuele weergave van het netwerk.

Highlights
• Door de geïntegreerde ADSL2+ modem kan de WAG320N verbinding maken met een high-speed ADSL-lijn of deze delen, waardoor hoge snelheid datatransfer mogelijk is. De Dual-Band Wireless-N-technologie maakt het mogelijk om een goede verbinding te vinden in overvolle Wi-Fi-omgevingen. Dankzij Wireless-N kunnen families één breedband internetverbinding delen met verhoogde snelheid en verbeterd bereik. Wireless-N biedt betere prestaties dan Wireless-G apparaten, maar is compatibel met de meeste Wireless-G en -B-apparatuur. De verbeteringen zorgen voor superieur draadloos printen, bestanden en foto's delen, en muziek streamen.
• Dankzij de geïntegreerde StorageLink-poort kunnen consumenten hun USB-opslagapparaten beschikbaar maken op het thuisnetwerk, of op afstand toegankelijk maken via internet. Via de geïntegreerde Media Server kan de modem router alle muziek, video's en foto's delen via een UPnP compatible mediaspeler in huis.
• Met de meegeleverde Network Magic-software is het product binnen enkele minuten geïnstalleerd. Het verbindt computers en apparaten met het internet en toont wat is aangesloten op het thuisnetwerk. De gebruiksvriendelijke wizard helpt daarnaast bij de beveiliging van het draadloze netwerk.
• De Linksys by Cisco Dual-Band Wireless-N ADSL2+ Modem Gigabit Router wordt geleverd met een installatie-CD in 34 talen en is compatibel met zowel Windows- als Mac-computers. Cisco biedt ook support voor klanten die een Mac-computer gebruiken met hun Linksys by Cisco-router.
• De Linksys by Cisco Dual-Band Wireless-N Modem Gigabit Router wordt geleverd met een door ENERGY STAR-gecertificeerde voedingsadapter die het stroomverbruik beperkt. Zo is de energie die door de voedingsadapters wordt verbruikt, tot bijna de helft gereduceerd.

Prijs
De Dual-Band Wireless-N ADSL2+ Modem Gigabit Router is naar verwachting vanaf oktober 2009 in Nederland verkrijgbaar bij officiële Linksys by Cisco-verkopers, resellers en VAR-partners. De adviesprijs voor het product is € 129,-.