Hoger onderwijs en onderzoekinstellingen waarderen SURFnet

vrijdag 16 oktober 2009

Resultaten gebruikersonderzoek 2009 bekend

Utrecht, 16 oktober 2009
- Hoger onderwijs en onderzoekinstellingen zijn zeer tevreden over SURFnet, zo blijkt uit het gebruikersonderzoek dat de organisatie heeft uitgevoerd onder instellingen en eindgebruikers (studenten en medewerkers). De respondenten zijn met name tevreden over de betrouwbaarheid, professionaliteit en de kwaliteit van dienstverlening. De instellingen zien SURFnet met name als een connectiviteitsleverancier en ontwikkelaar van nieuwe diensten en technologieën.

Afstemmen op wensen
Aan het gebruikersonderzoek 2009 hebben 74 instellingen en 1155 eindgebruikers (van 23 instellingen met 10 of meer deelnemers) deelgenomen. Het onderzoek helpt SURFnet de ontwikkeling van diensten en de opbouw en verspreiding van kennis af te stemmen op wat instellingen en eindgebruikers wensen. Daarnaast biedt het gebruikersonderzoek inzicht in de sterke en zwakke punten van de dienstverlening.

SURFnet voert sinds 1991 onderzoek uit onder eindgebruikers. Sinds drie jaar wordt tevens onderzoek gedaan onder het ICT-management van instellingen, waardoor de eisen en wensen van zowel instellingen als eindgebruikers onderdeel uitmaken van het onderzoek.

Erwin Bleumink, directeur SURFnet: "Wij zien het als ons doel een innovatieve en betrouwbare partij voor onze doelgroep te zijn. Deze uitslag is voor ons dan ook heel verheugend en reden om op dezelfde voet door te gaan met het verbeteren van onze dienstverlening.”

Bekijk de resultaten van het SURFnet Gebruikersonderzoek 2009.

Hotlinks:
- SURFnet Gebruikersonderzoek 2009
- website SURFnet