Ogone voegt iPhone betaalpagina toe aan betalingsplatform

maandag 19 oktober 2009

Mijdrecht, 19 oktober 2009 - Ogone, één van de grootste Europese leveranciers van betaaldiensten, heeft de mogelijkheid te betalen met de iPhone toegevoegd aan zijn betalingsplatform. De iPhone-betaalpagina is een mobiele webpagina van de normale Ogone-omgeving, die qua resolutie is afgestemd op de iPhone. Webwinkels die gebruikmaken van Ogone's dienstverlening, kunnen hierdoor betaling via de iPhone als extra betaalvorm aanbieden aan hun klanten. De iPhone-betaalpagina is volledig af te stemmen op de huisstijl van het bedrijf.

50 procent van het mobiele internetverkeer
Volgens Gartner heeft Apple, producent van de iPhone, een aandeel van 10,7 procent van de smartphone-markt in handen. Met meer dan 30 miljoen verkochte terminals vertegenwoordigt de iPhone bijna 50 procent van het mobiele internetverkeer.

"De klant van de webwinkel is in steeds grotere mate 'plaatsonafhankelijk' actief. Nu het shoppen via smartphones - en de iPhone als belangrijke exponent - steeds eenvoudiger wordt, kan de webwinkelier dit niet negeren", zegt Nico van Miltenburg, Head of Sales voor Nederland, de U.K. en International Business van Ogone. "Wij ondersteunen onze klanten hier graag mee. Met de iPhone-betaalpagina kunnen de webwinkelier en eindklant rekenen op dezelfde beveiliging die zij van Ogone gewend zijn."