PayPal app voor iPhone en Android-telefoons nu gratis beschikbaar

vrijdag 16 oktober 2009

Mobiel betalen en betalingen bekijken nu ook in Nederland mogelijk

Amsterdam, 16 oktober 2009 – PayPal, specialist in snel en veilig online betalen, kondigt aan dat hun betaalapplicatie vanaf vandaag gratis* beschikbaar is voor de iPhone en Android-telefoons. Deze zijn te downloaden via de Nederlandse Apple App Store, iTunes Store en Android Market. Met deze applicatie kunnen gebruikers van een iPhone en Android-telefoon mobiel geld overmaken, een recent betalingsoverzicht en hun saldo te bekijken. Geld overmaken kan aan iedereen met een e-mailadres ongeacht of ze al een PayPal-rekening hebben. De ontvanger krijgt een e-mail met een link naar de beveiligde PayPal-betalingsomgeving. Mensen met een PayPal-rekening zien direct de binnengekomen betaling. Mensen zonder een PayPal-rekening wordt gevraagd eerst een rekening te openen om de betaling te ontvangen. Een betaling tussen consumenten is altijd gratis. De mobiele applicatie is een van de eerste resultaten van het openstellen van het ontwikkelplatform van PayPal.

Hotlinks
- Download foto’s van de PayPal iPhone app
- link naar persbericht openstellen platform
- link naar video over mogelijkheden PayPal

Speerpunt
Mobiel betalen is een van de speerpunten van PayPal. Met PayPal kunnen consumenten sneller en eenvoudiger betalen door het ingeven van een e-mailadres en een wachtwoord. Bovendien is betalen met PayPal veiliger dan met de meeste andere betaalmethodes. De eenvoud van snel en veilig online betalen is nu vertaald naar mobiel.

"De applicatie voor de iPhone is een succes in de Verenigde Staten. Wat ik in Nederland aan gebruik verwacht is het onderling verrekenen van gezamenlijk gemaakte kosten, zoals voor een etentje of cadeau. Ook in geval van betalingen voor het in persoon kopen/verkopen van niet-verzendbare goederen op Marktplaats biedt de mobiele applicatie uitkomst. Aan de deur kan nu eenvoudig via PayPal mobiel worden betaald. ", zegt Robbert de Haan, Marketing Directeur van PayPal Benelux. "Het succes van deze iPhone-applicatie in de Verenigde Staten onderstreept dat onze keuze om ons ontwikkelplatform open te stellen voor derden de juiste was. Je kunt nu al zien dat we hiermee de wereld kunnen veranderen als het gaat om online betalen. Zeker voor consumenten van de ‘netgeneratie’ die opgroeien met internet en mobiele telefoon. En we hopen dat hiermee in de toekomst nog veel applicaties worden ontwikkeld die consumenten nieuw online betaalgemak opleveren."

Veiligheid
Voor de mobiele applicatie wordt gebruik gemaakt van dezelfde fraudeprotectie als PayPal online. PayPal deelt nooit financiƫle gegevens van gebruikers. Betaling kan alleen met de online gebruikersnaam en wachtwoord. Dat betekent dat de rekening veilig is, zelfs wanneer de telefoon wordt gestolen. Betalingen worden alleen gedaan als je deze bevestigd, anders wordt er geen geld overgemaakt. PayPal vraagt nooit een wachtwoord via SMS of email te delen. Het is raadzaam altijd melding te maken van het feit dat de mobiele telefoon is gestolen bij de klantenservice. Mobiele gebruikers maken gebruik van dezelfde klantenservice als gebruikers met een online PayPal rekening.

Openstellen platform
PayPal kondigde in de Verenigde Staten in juli dit jaar aan dat het zijn ontwikkelplatform openstelt voor derden. Het open ontwikkelplatform van PayPal geeft ontwikkelaars volledige toegang tot alle functionaliteiten van PayPal. Hierdoor krijgen ze meer vrijheid in het bouwen van applicaties en voor het accepteren en distribueren van betalingen. Zo kunnen ontwikkelaars betaaldiensten ontwikkelen voor allerlei apparaten met software en een internetverbinding, zoals mobiele telefoons, spelcomputers, maar in de toekomst bijvoorbeeld ook wasmachines en parkeerautomaten. In november krijgt de openstelling van het platform verder vorm tijdens Innovate 09, PayPal’s eerste wereldwijde evenement voor ontwikkelaars.

*de betaalde applicatie met de naam PayPal is niet ontwikkeld door PayPal en daarmee vals. PayPal onderneemt hiertegen stappen.