Persbericht: Lipperhey biedt website-analyse als white label aan

donderdag 15 oktober 2009

Benchmarken en volgen van de site voor klanten voortaan gratis

Amsterdam, 15 oktober 2009 -
Lipperhey biedt de functionaliteit van zijn website-analysetool vanaf vandaag aan derde partijen aan. Bedrijven die zich bezighouden met Search Engine Optimization (SEO) en software-ontwikkelaars kunnen de technologie van Lipperhey inzetten op hun eigen site of binnen hun eigen software voor het maken van een gratis quick scan of betaalde optimalisatierapporten. Daartoe heeft het bedrijf een API ontwikkeld die ervoor zorgt dat derde partijen zonder veel extra inspanning de Lipperhey-analyse kunnen aanbieden aan eigen klanten.

Kosteloos benchmarken en volgen

Bovendien maakt Lipperhey bekend dat het vergelijken van een site met drie concurrerende sites (de benchmark) en het maandelijks automatisch in kaart brengen van de verandering in vindbaarheid en optimalisatie (het volgen) vanaf heden kosteloos is voor iedereen met een Lipperhey account. Deze kosten bedroegen respectievelijk eenmalig tien euro en tien euro per maand. De klanten die in het verleden hebben betaald voor deze service, hebben deze kosten teruggestort gekregen.

De prijs van het uitgebreide adviesrapport met verbeterpunten blijft 50 euro. De verbeterpunten uit dit rapport helpen de gebruiker bij het optimaliseren van zijn website. Uiteindelijk zorgt de implementatie van dit onafhankelijk advies, door een websitebouwer of de site-eigenaar zelf, voor een beter organisch zoekresultaat in bijvoorbeeld Google.

Automatisch analyse- en voortgangsrapportage
De website-analysetool van Lipperhey biedt elk bedrijf snel en tegen uiterst scherpe tarieven een websiteanalyse waarbij op kwaliteit, vindbaarheid en populariteit wordt beoordeeld.

"We zien dat steeds meer sites profiteren van de Lipperhey-technologie en de bijbehorende analyse. We zijn sinds de start in april de 2,2 miljoen scans inmiddels gepasseerd. We willen nog meer mensen aanspreken door het gebruik nog eenvoudiger te maken. Daarnaast blijven we werken aan de verbetering van ons product, de analyse en rapportage. Ook zijn we in steeds meer landen operationeel", zegt Marc Noët van Lipperhey. "Wij verwachten volgend jaar een aantal grote nationale en internationale spelers bekend te maken die de Lipperhey zoek- en analysetechniek nu aan het implementeren zijn en vanaf volgend jaar gaan inzetten binnen hun eigen producten en processen."