Rotterdammer wint 10.000 euro in PayPal's Poenrace

maandag 19 oktober 2009

2.432 euro opgehaald voor dance4life

Amsterdam, 19 oktober 2009 - Justin Valentin uit Rotterdam heeft 10.000 euro gewonnen in PayPal's Poenrace. Aan deze speurtocht op Marktplaats.nl deden ruim 12.500 mensen mee. In de eindsprint vond Valentin binnen 36 seconden de advertentie waarin de schatkist was verstopt. PayPal, specialist in online betalen, organiseerde deze speurtocht om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid snel en veilig online te betalen op Marktplaats.nl. PayPal's Poenrace begon op 7 oktober en duurde tot en met zondag 18 oktober. Deelname aan de speurtocht kon door in deze periode op de actiesite www.poenrace.nl een PayPal-rekening aan te maken of in te loggen met de eigen PayPal-inloggegevens.
 
dance4life
De speurtocht duurde 12 dagen. Elke dag verspreidde PayPal onder de deelnemers via de actiesite en via e-mail een aanwijzing in de vorm van een raadsel. Ieder raadsel vertelde de deelnemers iets over de advertentie waar de schat was verstopt. Deelnemers kregen de kans om een extra tip over de vindplaats van de schatkist op Marktplaats.nl te kopen. Dit heeft in totaal 2.432 euro opgeleverd en komt ten goede aan dance4life, de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen.


Extra prijzen
Naast de hoofdprijs van 10.000 euro zijn elf dagprijzen uitgereikt : een gratis weekendje weg voor 2 personen in een Best Western hotel in Nederland. Gedurende PayPal's Poenrace zijn door heel Nederland twintig kleine schatkistjes met daarin 250 euro tegoed op de PayPal-rekening verstopt. Al deze kistjes zijn gevonden.


Aangespoeld op strand
In aanloop naar PayPal's Poenrace is op Geenstijl.nl een video getoond waarop te zien is hoe de reddingsbrigade een aangespoelde schatkist opvist van het strand van Zandvoort. Dit is de schatkist waarnaar de deelnemers van PayPal's Poenrace op zoek waren.