PayPal ondersteunt webwinkeliers met Webwinkel Groeipakket

vrijdag 25 september 2009

Amsterdam, 25 september 2009 - PayPal, specialist op het gebied van online betalen, introduceert in samenwerking met een aantal partners het Webwinkel Groeipakket. Dit is een handig pakket met producten, aanbiedingen en adviezen voor kleine- en middelgrote webwinkeliers in Nederland. Hiermee kunnen webwinkeliers in zes stappen het succes van hun webwinkel verder vergroten.

Hotlinks
- Link naar partnerpagina van PayPal
- Video statement Robbert de Haan, PayPal, over Webwinkel Groeipakket
- Video statements PayPal-partners: ClearSense en Opentracker
- Link naar overzicht webinars

Zes bouwstenen voor de webwinkelier
Uit kwalitatief onderzoek van PayPal blijkt dat zes bouwstenen het succes van een webwinkel bepalen: ontwerp, marketing, betaalmethoden, techniek, logistiek en administratie. Succesvolle marketing, betaalmethoden, techniek en logistiek leveren echter de meeste knelpunten op. Daarom ondersteunt PayPal ondernemers op deze vier knelpunten met producten en aanbiedingen van PayPal en diverse partners. Deze partners zijn: By Me, Leaseweb, Opentracker, Nic. Oud, ClearSense, Vivendo, Vergelijk.nl en PC Extreme.

De specialist op het gebied van online betalen combineert de producten en diensten met informatie over de zes bouwstenen via nieuwsbrieven en een speciale website. Daarnaast is een serie webinars, opgezet in samenwerking met contentpartner Twinkle, te volgen waarin webwinkeliers kunnen leren hoe ze met deze zes bouwstenen het succes van hun webwinkel kunnen verhogen.

Het Webwinkel Groeipakket is een uitbreiding op de reeds bestaande promotiemogelijkheden die PayPal webwinkeliers biedt. Zo kunnen zij hun webwinkel promoten via de site paypal-deals.nl, via de wijdverspreide e-mailnieuwsbrief en plaatsing in lifecycle e-mails. PayPal deed dit onder andere voor TomTom, Greetz, Central Point en Men at Work.

Robbert de Haan, Marketing Directeur van PayPal Benelux: "We doen veel onderzoek naar knelpunten bij het succesvol maken van een webwinkel. Door het definiƫren van zes bouwstenen voor een succesvolle webwinkel hopen we webwinkeliers op een heldere manier te kunnen informeren over hun mogelijkheden. We werken inmiddels ruim tien jaar samen met webwinkeliers en zijn er dan ook van overtuigd dat de we expertise die we hebben opgebouwd, kunnen inzetten om webwinkeliers succesvoller te laten zijn. Voor een aantal deelaspecten zetten we ook kennis van partners in. Zo laten we webwinkeliers zien dat we meer zijn dan alleen een online betaaldienst en ze ook bij ons terecht kunnen voor goed advies over hun webwinkel."

Meer informatie over het Webwinkel Groeipakket
Ondernemers kunnen meer informatie over de zes bouwstenen, de samen met content partner Twinkle opgezette webinars en PayPal-partners, vinden via: Paypal.nl/zakelijk. PayPal toont het Webwinkel Groeipakket voor het eerst aan webwinkeliers tijdens de Thuiswinkel Update. Dit evenement voor webwinkeliers vindt plaats in DeFabrique in Utrecht op dinsdag 29 september.