Net4kids realiseert twee nieuwe kinderhuizen en school in Nepal met steun van LeasePlan

vrijdag 25 september 2009

Nepalese Minister verricht opening kinderhuizen in Kathmandu

Amsterdam, 24 september 2009 - Net4kids, een non-profit internetplatform dat donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten, heeft twee nieuwe kinderhuizen en een school gerealiseerd in Kathmandu, Nepal voor het Child Watabaran Center Nepal (CWCN). De doelstelling is om 60 straatkinderen een veilig thuis te bieden. Verder geeft het centrum de kinderen basisonderwijs zodat ze na verloop van tijd kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs. Hiermee worden hun kansen op een betere toekomst vergroot. Het project is volledig gefinancierd door LeasePlan, een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van operationele leasing en wagenparkbeheer.

De opening werd verricht door de de heer Ram Bachan Ahir Yadav, Minister voor Vrouwen, Kinderen en Sociaal Welzijn van Nepal en werd bijgewoond door onder andere de algemeen directeur van Net4kids, Odette van Zijdveld en de CEO van LeasePlan, Vahid Daemi.

Vahid Daemi: “De opening van de nieuwe kinderhuizen en de school in Nepal zijn de kroon op een wereldwijd programma van LeasePlan, waarbij LeasePlan medewerkers geld inzamelen voor Net4kids. De twee kinderhuizen en de school kunnen deze straatkinderen een betere toekomst bieden en LeasePlan is trots dat zij daar een bijdrage aan heeft kunnen leveren. Wij hebben gekozen voor een samenwerking met Net4kids vanwege de unieke transparantie in de besteding van donaties en de wijze waarop projecten, in samenwerking met Wilde Ganzen, worden aangestuurd.”

Net4kids en LeasePlan hebben de voorgaande jaren al meerdere projecten van CWCN in Nepal ondersteund. CWCN richt zich op de zorg en scholing voor straatkinderen in Kathmandu. Voorbeelden van projecten die deze organisatie onderneemt zijn een mobiele gezondheidsdienst, een gezondheidskliniek en kinderhuizen.