Onderzoek: Bedrijven zien thuiswerken als de beste Mexicaanse griep-preventie

woensdag 23 september 2009

 Amsterdam, 23 september 2009 - De helft van de Nederlandse bedrijven vindt dat het thuis laten werken van medewerkers die (mogelijk) besmet zijn met de Mexicaanse griep de beste manier is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Dit blijkt uit een onderzoek naar de preventie van Mexicaanse griep bij bedrijven, dat StartReady leverancier van op Microsoft-technologie gebaseerde Appliances, onlangs uitvoerde.

 

Na het laten thuiswerken van mogelijk zieke werknemers zien bedrijven veel handen wassen (40%) en niet meer zoenen en handen geven (8%) als de beste optie om verspreiding te voorkomen. Alle in het onderzoek deelnemende bedrijven gaven aan nu al maatregelen te treffen omtrent de Mexicaanse griep.

 

Bijna de helft van de respondenten (45%) zou het aanschaffen van een Unified Communications-oplossing - die bij uitstek geschikt is om medewerkers te laten thuiswerken- overwegen. Voor 25% is de griepgolf geen aanleiding voor een mogelijke aanschaf en 30% van de respondenten twijfelt hierover. Respondenten die het laten thuiswerken van medewerkers zien als een goede mogelijkheid om de verspreiding van de griep te voorkomen, hebben voor de hand liggende wensen als het gaat om welke faciliteiten medewerkers dan thuis moeten hebben.

 

Op de vraag welke faciliteiten thuiswerkers zouden moeten hebben, liet ruim een derde van respondenten (35%) weten dat zijn medewerkers thuis moeten kunnen mailen. Bijna een kwart van de respondenten 24% ziet de mogelijkheid om te kunnen bellen als het meest belangrijk. Functionaliteit voor chat en videoconferenties kan op minder prioriteit rekenen. Met respectievelijk 3% en 0% lijkt hier weinig belangstelling voor te zijn onder respondenten. Ook laten veel bedrijven medewerkers die genezen zijn van de griep graag -voor de zekerheid - nog een week extra thuisblijven. Bijna 19% van de respondenten zou dit zijn medewerkers adviseren bij een uitbraak van de griep in zijn bedrijf.

 

"Uit ons onderzoek blijkt dat veel bedrijven thuiswerken zien als de beste mogelijkheid om de verspreiding van Mexicaanse griep tegen te gaan. Dit zou dus wel eens kunnen lijden tot de versnelde uitrol van diverse Unified Communications-oplossingen bij bedrijven in het najaar. StartReady biedt bedrijven dankzij zijn Appliances de mogelijkheid om met een minimale implementatietijd een UC-oplossing operationeel te krijgen en bedrijven hierbij te ondersteunen."