HAK beveiligt zijn computersystemen met ESET NOD32

dinsdag 29 september 2009

Controle voor systeembeheerders dankzij Remote Administrator

Sliedrecht, 29 september 2009
- HAK, producent van groenteconserven, fruitconserven, tafelzuren en fruitsap, heeft gekozen voor ESET NOD32 Antivirus van SpicyLemon om hun netwerk tegen malware te beschermen. De keuze voor de software werd met name genomen vanwege de lage systeembelasting, de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoud van het beheer.

Hotlinks
- Website HAK
- Website SpicyLemon
- Hoge resolutie afbeeldingen

HAK beschermt met ESET NOD32 meer dan 100 kantoorwerkplekken en 25 computersystemen in de productieomgeving. Daarnaast rijden in de magazijnen en in de expeditieruimte heftrucks rond voorzien van terminals. Al deze systemen zijn met elkaar verbonden via een netwerk en worden aangestuurd door 12 servers.

Overzichtelijk beheer
De voorgaande beveiligingssoftware voldeed niet meer aan de gestelde wensen en eisen en bood geen centrale management- en rapportagetool. De Remote Administrator van ESET NOD32 verzorgt het beheer over het systeem op afstand en geeft een goed overzicht van alle gebeurtenissen in het netwerk. De rapportagetools geven bovendien helder weer wat de status is van het netwerk als het gaat om malware en waar mogelijke aandachtspunten zitten. Wybe Langius, Hoofd Automatisering bij HAK: "Wij willen het netwerk zo breed mogelijk beschermen. Dus dat betekent dat we al het inkomende en het uitgaande verkeer goed willen controleren, maar ook de interne handelingen zoals bijvoorbeeld het gebruik van usb-sticks. Het is dus zaak je netwerk hiertegen optimaal te beschermen. Met ESET NOD32 lukt dat prima."

Effectiviteit
Langius had uit het verleden goede ervaringen met ESET NOD32 en na enkele testen en overwegingen kwam de beveiligingssoftware al snel als beste antivirus-pakket uit de bus. Langius: "Een virusscanner moet precies dat doen waar hij voor bedoeld is: virussen scannen en tegenhouden. Niets meer en minder. Daar blinkt ESET NOD32 in uit. Het is een oplossing met een minimale systeembelasting terwijl wel alle ongewenste zaken buiten de deur worden gehouden. Wij hebben er als beheerder nauwelijks omkijken naar terwijl het gewoon zijn werk doet op de achtergrond."