WatchGuard neemt BorderWare Technologies over

dinsdag 4 augustus 2009

Uitbreiding beveiligingsportfolio biedt mogelijkheden in nieuwe markten 

Den Haag, 4 augustus 2009
– WatchGuard Technologies, wereldwijd leverancier met oplossingen voor robuuste netwerkbeveiliging en netwerkverbindingen, neemt de private onderneming BorderWare Technologies uit Toronto, Canada over. BorderWare Technologies levert een platform voor e-mail- en webbeveiliging en het beheer van allerlei soorten bedreigingen voor middelgrote bedrijven, overheden en service providers. De overname opent voor WatchGuard een nieuwe markt in andere bedrijfssectoren en met nieuwe partners.

"Deze overname is een uitstekende aanvulling op ons portfolio, waardoor we versneld invulling kunnen geven aan onze visie in het bieden van uitgebreide beveiligingsoplossingen voor bedrijfsinformatie, netwerken en applicaties", zegt Joe Wang, CEO van WatchGuard Technologies. "Door de overname van BorderWare's oplossingen voor messaging en content security en innovatieve 'in-the-cloud' beveiligingsmogelijkheden krijgen klanten de beschikking over een nog uitgebreidere beveiliging." 

"De wijze waarop verschillende bedreigingen zich openbaren verandert continue en klanten eisen eenvoudig te gebruiken beveiligingsmogelijkheden met geavanceerde firewall-, VPN-, web- en communicatiebeveiliging. WatchGuard heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en een toppositie bereikt op technologisch gebied in multifunctionele security-systemen. BorderWare biedt innovatieve e-mail-, communicatie-, content- en web security-oplossingen. Het gecombineerde bedrijf zal zeer goed in staat zijn aan de wensen van veeleisende klanten te voldoen", zegt Jeff Wilson, Principal Analyst, Network Security bij Infonetics Research.

De huidige producten, klantondersteuning en verkoopprogramma's van BorderWare worden niet direct aangepast. Toekomstige nieuwe producten van WatchGuard of BorderWare worden bekendgemaakt zodra ze beschikbaar zijn. Zowel WatchGuard Technologies en BorderWare Technologies zijn privé-ondernemingen. De condities van de overname worden niet bekendgemaakt.