Creatief Concept Collectief structureert ideeën met MindManager

dinsdag 4 augustus 2009

Denktank maakt creatieve ideeën toegankelijk voor betrokkenen dankzij visualisatie in mindmap

Zwijndrecht, 4 augustus 2009
- Creatief Concept Collectief (CCC), een denktank bestaande uit diverse specialisten die innovatieve ideeën ontwikkelen en economische en bedrijfsmatige problemen oplossen, heeft gekozen voor Mindjet MindManager als informatiebeheer- en samenwerkingstool. Jaarlijks werkt CCC gemiddeld 50 ideeën uit waarbij MindManager wordt gebruikt om orde te scheppen in de gegevens en deze informatie overzichtelijk over te brengen aan de betrokken personen.

CCC fungeert als begeleidingsteam bij vraagstukken die uiteen lopen van marktintroducties van een bepaald product
tot het oplossen van problemen binnen de samenleving met nadruk op de ouderen en jongeren. Hierbij wordt MindManager gebruikt om logica aan te brengen in losse stukken informatie en creatieve ingevingen over een bepaald probleem. Door visuele verbanden te leggen komen ogenschijnlijke losse flarden bij elkaar om een concrete oplossing te vormen. Initiatiefnemer van CCC, Fabian Schlosser licht toe: "MindManager werkt heel inspirerend. Je benadert een probleem van alle kanten en die ideeën komen in de mindmap samen. Je ziet het grote geheel, dat creativiteit stimuleert, waardoor nog betere, nog concretere oplossingen voor een vraagstuk ontstaan."

Hotlinks
- LinkedIn groep CCC
- Hoge resolutie afbeeldingen
- MindManager introductie (Video)
- Mindmappen 'simple demo' (Video)


Werkwijze CCC
CCC gaat elke keer uit van een centraal idee, waaraan alle betrokken elementen worden vastgeknoopt. Vervolgens worden relevante situaties hieraan gerelateerd. Daarna wordt een concreet stappenplan ontwikkeld om tot een oplossingsstrategie te komen. Door een vraagstuk stap voor stap en in deelstukjes op te lossen, kunnen ook vertrouwelijke ideeën met uiteenlopende, externe specialisten worden uitgewerkt. Deze experts krijgen in de meeste gevallen alleen dat deel te zien dat voor hun taak relevant is, zonder het grote geheel te kennen.

Grootste voordelen
De denktank CCC waardeert MindManager met name vanwege het overzichtelijke projectmanagement. Het koppelen van taken aan bepaalde personen, realtime de vooruitgang kunnen nagaan en de mogelijkheid om mindmaps te delen zijn de grootste pluspunten in het gebruik. Schlosser: "Ik kan eenvoudig een gedeelte van een mindmap door iemand verder laten uitwerken zonder de hele mindmap te hoeven delen. Je houdt zeer eenvoudig het overzicht van elk project. Het fungeert echt als levend document waarin je je ideeën tot in de kleinste details kunt uitwerken. Alleen of in teamverband."

Het delen met anderen is sinds Mindjet MindManager 8 nog eenvoudiger geworden dankzij de optie een flash-output van een mindmap te maken. Dit bestandsformaat is door iedereen met een computer te bekijken, zodat ook mensen die niet beschikken over de tool, eenvoudig door een mindmap navigeren, zonder daarvoor software te hoeven kopen of downloaden.

Hilary de Rover, country manager Nederland van Mindjet: "CCC is een goed voorbeeld van de kracht van MindManager als creatieve, visuele collaboration-tool. Enerzijds worden zeer uiteenlopende oplossingen bedacht aan de hand van een mindmap. Anderzijds gaat het delen van deze informatie zo eenvoudig en effectief dat de creativiteit niet verloren gaat, maar concreet zijn weg vindt richting daadwerkelijke toegepaste oplossingen."