Mobillion brengt Sensation naar mobiele telefoon

dinsdag 28 juli 2009

Ede, 28 juli 2009 - Mobillion, specialist op het gebied van mobile en social media, heeft voor Dance-Tunes.com, dé online winkel voor elektronische muziek voor DJ's en fans, een mobiele webshop ontwikkeld waar de muziek van Sensation 2009 is te downloaden. Via de mobiele website m.sensation.com kunnen liefhebbers van het evenement op ieder moment van de dag nummers van de nieuwe cd downloaden op hun mobiele telefoon.

Hotlinks
Website Mobillion
Website Dance-Tunes
Mobiele webshop Sensation
Hires afbeeldingen screenshots

Dit jaar staat het cd-album, dat tijdens Sensation op 3 en 4 juli 2009 in Amsterdam Arena werd gereleased, in het teken van 'Wicked Wonderland'. De inmiddels veel besproken cd is, naast de bekende kanalen, nu voor het eerst verkrijgbaar via de mobiele telefoon. De tracks worden DRM-vrij aangeboden waardoor consumenten vrij zijn om de muziek ook op andere media te gebruiken. In tegenstelling tot iTunes wordt er geen persoonlijke informatie opgeslagen over de consument.

Op basis van pay-per-download kunnen nummers afzonderlijk worden gedownload via de door Mobillion ontwikkelde mobiele website, m.sensation.com. De consument kan direct naar de mobiele website gaan of een SMS sturen naar 4422 met de tekst 'SENSATION', waarna de link per sms wordt verstuurd. Op de mobiele website selecteert men de gewenste nummers, en kan men direct
afrekenen en de tracks beluisteren via de mp3-speler van de mobiele telefoon.

"Als strategische partner van ID&T verzorgen we de release van de compilatie-cd's van alle ID&T-evenementen, zoals Trance Energy, Thunderdome, Mystery Land, Qlimax, In Qontrol, Defqon.1 en Sensation. Samen waren we al geruime tijd bezig met het uitbreiden van onze diensten naar het mobiele kanaal", zegt Hans van Veen van Dance-Tunes. "We zochten een partner met ervaring in mobile marketing en het aanbieden van content op de mobiele telefoon. Die hebben we na diverse gesprekken gevonden in Mobillion. De Wicked Wonderland cd is ons eerste gezamenlijk project, maar na succes volgen er zeker meer."

Marc Schoutens, algemeen directeur van Mobillion: "De afgelopen jaren is het gebruik van mp3-spelers op mobiele telefoons sterk gestegen. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken binnen de doelgroep van Sensation. Het aanbieden van muziek via je mobiel is dan ook een logische stap in het uitbreiden van de activiteiten van Dance-Tunes."