Panda Security introduceert nieuwe versies bedrijfsoplossingen

maandag 3 augustus 2009

Verminderd resourceverbruik en verbeterd netwerkbeheer

Gorinchem, 3 augustus 2009 - Panda Security, leverancier van beveiligingsoplossingen in de cloud, introduceert nieuwe versies van zijn bedrijfsoplossingen Panda Security for Business, Panda Security for business with Exchange en Panda Security for Enterprise. Panda Security introduceert daarnaast een nieuwe versie van Panda AdminSecure, de console die systeembeheerders in staat stelt al deze oplossingen vanuit één centrale plek te beheren.

De verbeterde oplossingen verminderen het resourceverbruik en verbeteren de effectiviteit van het netwerkbeheer.

De nieuwe oplossingen bieden volgende voordelen:

- Eén centrale beheersconsole. Dankzij AdminSecure worden alle beschermingsmodules beheerd vanuit één centraal punt.

- Efficiënte beveiligingsoplossingen. De verschillende modules, ingebouwd in elke oplossing, bieden bedrijven van elke grootte maximale bescherming voor hun netwerkstructuur.

- Vereenvoudigd risicobeheer. Alle oplossingen kunnen diepgaande malware-audits uitvoeren met Malware Radar. De technologie voorkomt dat geïnfecteerde, dubieuze of gevaarlijke computers verbinding maken met het netwerk en informatie en bestanden infecteren.

- Verbeterde comptabiliteit. Alle Panda-oplossingen zijn compatibel met NAC, Windows Server 2008 SP2 en Windows Vista SP2.

Deze nieuwe productlijn maakt onderdeel uit van Panda Security’s wereldwijde corporate beveiligingsstrategie. Deze bestaat uit het beschermen van zwakke punten in netwerken (werkstations, mailservers, gateways) tegen bedreigingen.

Panda’s bedrijfsoplossingen zijn:

- Panda AdminSecure: De console die systeembeheerders in staat stelt de verschillende oplossingen vanuit één punt te beheren. De nieuwe versie bevat verbeteringen zoals verminderd resourceverbruik, beter beheer van grote netwerken, verbeterde prestaties en nieuwe functionaliteiten voor het beschermen van Exchange servers, zoals Content Filtering voor de 2007-versies. Het stelt systeembeheerders ook in staat de status van het netwerk en de bescherming in één oogopslag te controleren.

- Panda Security for Business: Beschermt werkstations en fileservers tegen alle types van malware en bedreigingen, waaronder virussen, spam, phishing, spyware en rootkits. Het bevat anti-malware en anti-spam, content-filtering en TruPrevent-technologieën. Deze blokkeren onbekende aanvallen en indringers.

- Panda Security for Business with Exchange: Bevat dezelfde functionaliteiten als de voorgaande oplossing, plus anti-malware, content filtering en anti-spam functionaliteiten voor MS Exchange servers. Beide producten verbeteren merkbaar de prestaties van de console en zijn gemakkelijker te updaten en te beheren.

- Panda Security for Enterprise: Dit is een beveiligingsoplossing voor bedrijven met zeer diverse netwerklagen, die een totale bescherming nodig hebben voor deze verschillende lagen. Van werkstations en e-mailsystemen (Exchange Servers, Domino Servers, Sendmail, Qmail en Postfix) tot gateways en ISA perimeter servers. De oplossing biedt anti-malware en anti-spam bescherming (beiden voor endpoints en e-mailservers), firewall, content filtering en anti-malware voor de FTP/HTTP-protocollen.