Kempen & Co selecteert Hitachi Data Systems voor nieuwe storage-omgeving

maandag 10 augustus 2009

Amsterdam, 10 augustus 2009 -  De Nederlandse merchant bank Kempen & Co  heeft Hitachi Data Systems (HDS), wereldwijd leverancier van service oriented storage-oplossingen, geselecteerd voor de inrichting van hun nieuwe storage-omgeving. De bank, gespecialiseerd in vermogensbeheer, handel in effecten en corporate finance, stapt over op het modulaire storage-platform van HDS, en krijgt een nieuwe back-upvoorziening.

Aanleiding voor de aanstaande migratie is tweeledig. De huidige back-upvoorziening was aan het einde van zijn levensduur en de opslagsystemen zouden volgend jaar moeten worden vervangen. Daarom besloot Kempen & Co vanuit strategisch oogpunt beide projecten te combineren en ging de bank begin 2009 op zoek naar een gebruiksvriendelijke oplossing met een hoge beschikbaarheid. Daarnaast speelde betrouwbaarheid van de supportorganisatie en de betaalbaarheid van de oplossing een voorname rol in het beslissingsproces.

"We zochten een schaalbaar storage-platform en een solide back-upsysteem, waarmee we een aantal jaar vooruit konden," zegt Ruud Vlugt, teamleider technisch beheer van Kempen & Co. "Onze huidige ervaring met Hitachi Data Systems is zeer positief. De oplossing voldoet uitstekend aan onze eisen en we zijn bijzonder te spreken over de service van HDS. Ook tijdens de selectieprocedure kwam dit naar voren. Het team dacht echt mee vanuit onze organisatie en de aangedragen oplossing lag volledig in lijn met onze eisen en wensen."

Door de groei van het serverpark en de hoeveelheid data bij Kempen & Co nam het backup-proces steeds meer tijd in beslag. In het voorstel van Hitachi Data Systems wordt de back-up losgehaald van het lokale netwerk en verloopt deze via een zogenaamde disk pool, een soort van tussenstation. Op deze manier wordt het lokale netwerk ontlast en ondervinden applicaties geen hinder meer van uitlopende back-ups.

In september wordt gestart met de implementatie van de nieuwe storage-omgeving. Doelstelling is om de gehele migratie binnen een maand af te ronden.