Cisco introduceert Linux N-Router voor delen van media

dinsdag 23 juni 2009

Amsterdam, 23 juni 2009 - Cisco kondigt een nieuwe Linux router aan: de Linksys by Cisco Wireless-N Broadband Router met Storage Link (WRT160NL). Het nieuwe model is een aanvulling op de bestaande Linksys by Cisco consumer router-productlijn en vormt de nieuwe generatie van de populaire WRT54GL. Het ontwerp is vergelijkbaar met andere Linksys by Cisco N-routers, maar met geïntegreerde connectoren voor een externe antenne. Consumenten die de voorkeur geven aan externe antennes kunnen kiezen voor het nieuwe Cisco by Linksys-ontwerp vanwege zijn geïntegreerde R-SMA-connectors. Door de geïntegreerde Storage Link-functionaliteit kan USB storage-apparatuur worden aangesloten waardoor een krachtige oplossing ontstaat voor het delen van media. Via de geïntegreerde mediaserver kunnen consumenten video, foto's en muziek delen.

Belangrijkste kenmerken:
- Dankzij de Storage Link-poort kunnen gebruikers USB storage-apparaten verbinden met de router. Zo worden muziek, video's en databestanden beschikbaar via het netwerk via de ingebouwde mediaserver. De mediaserver kan streamen naar pc's of UPnP AV digitale media-adapters. De geïntegreerde Storage Link-poort ondersteunt FAT16-, FAT32- en NFTS-bestanden in zowel read- als write-modus.
- Alhoewel de meeste Linksys by Cisco-routers een interne antenne hebben, is de WRT160NL ook uitgerust met een externe antenne. De twee R-SMA-connectoren zijn ontworpen om technische gebruikers meer flexibiliteit te bieden in de keuze en plaatsing van hun antenne.
- De nieuwe verpakking voor Linksys by Cisco-producten levert ruim 40 procent minder afvalmateriaal op dan de oude verpakking. De dozen zijn kleiner en voor de interne verpakking wordt geleidelijk overgestapt op meer recyclebaar materiaal. Ook worden zo weinig mogelijk kunststof zakken gebruikt. Bovendien worden alle verpakkingen en interne documenten gedrukt op papier dat voor 80 procent bestaat uit gerecycled materiaal en er wordt plantaardige en soja-inkt gebruikt.
- De Wireless-N Broadband Router met Storage Link wordt geleverd met Linksys EasyLink Advisor (LELA). LELA helpt consumenten bij het installeren van hun netwerk en helpt bij het updaten en veilig houden ervan. De meegeleverde set-up CD is compatible met zowel Macintosh- als Windows-computers.

Systeemspecificaties:
* Linux-gebaseerd
* 802.11n draft 2.0-gecertificeerd
* 400Mhz-processor
* 8 Megabytes Flash memory
* 32 Megabytes DDRAM
* Storage Link-poort (USB 2.0)
* UPnP-mediaserver
* Wi-Fi beveiligde setup pushbutton security
* 2 x R-SMA antenneconnectors

Quote
"In het verleden hebben we veel succesvolle Linux-apparaten geïntroduceerd, zoals de WRT54GL en NSLU2. De WRT160NL is de logische volgende stap. Het combineert Linux, 802.11n-technologie en USB storage-functionaliteit. We zien de WRT160NL als de mogelijk succesvolle opvolger van de WRT54GL nu de markt overstapt op 802.11n. Bovendien biedt deze ook nog eens storage-functionaliteit", zegt Jens Hofmeister, Director Product Management EMEA bij de Cisco Consumer Business Group.

Prijs
De Linksys by Cisco Wireless-N Broadband met Storage Link is per direct beschikbaar bij officiële Linksys by Cisco-verkopers, resellers en VAR-partners. De adviesprijs voor het product is € 99,-, inclusief BTW.

Technorati Tags: Cisco, Linksys by Cisco, Wireless Router, Wireless-N, 802.11n, Router, Linux, Consumer, Media Enabled Home, WiFi, wireless, multimedia, Storage Link, entertainment, streaming, Internet.