Scholieren uit Ermelo winnen online typewedstrijd

donderdag 18 juni 2009

Winnaars TypeTopia Webstrijd bekend
 
Zeist, 4 juni  2009 - Scholieren Joëlle de Graaf, Paul-Mattias Reitsema en Mandy de Graaf van basisschool de Klokbeker in Ermelo zijn de winnaars geworden van de eerste TypeTopia Webstrijd. Tijdens het evenement strijden typeteams online tegen elkaar. Iedereen in de leeftijdscategorie 8 tot 13 jaar die heeft leren blindtypen op TypeTopia, de webbased typecursus  voor kinderen, kon een team vormen met maximaal twee andere kinderen. In totaal deden 57 teams (171 kinderen) mee, uit het hele land. De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 3 juni in basisschool de Klokbeker in Ermelo. Romer van Bavel, directeur van Computype, het bedrijf achter TypeTopia, overhandigde een laptop en twee iPods aan de winnaars.

Hotlinks:
- screenshots TypeTopia
- foto's van de winnaars
- website TypeTopia
 

typetopia_webstrijd_uitreiking_2 klein.JPG

Games

Een populair onderdeel van de typecursus zijn de games waarmee de typevaardigheid van de kinderen wordt getoetst. Door deze games snel en goed te spelen en uit te voeren, redden de cursisten de planeet TypeTopia van de ondergang. Voor de TypeTopia Webstrijd zijn speciale games ontwikkeld die de deelnemende teams een week konden oefenen. Daarna hadden ze een week de tijd om de beste score te halen.

Prijswinnaars
Het team van basisschool de Klokbeker, TopiaTypers genaamd, won de eerste prijs. Teamcaptain Joëlle kreeg de hoofdprijs, een laptop, overhandigd. "Hartstikke leuk, ik ben echt superblij!" Haar teamgenoten Paul-Mattias en Mandy de Graaf wonnen ieder een iPod Nano. Daarnaast gaat heel groep 8 mee naar het Space Expo Center. Winnaars van de tweede prijs zijn De Bliksems uit Nijmegen. Teamcaptain Celia Okoro won een iPod Nano en haar teamleaden Herwina Mayela en Kayla de Wonderen een iPod Shuffle. De derde prijs ging naar de Typische Typers uit Den Haag. Teamcaptain Njyma Senghore mocht een iPod Nano in ontvangst nemen en haar teamleden Emma Dolmans en Nandita Baldi een iPod Shuffle. 

Jaarlijks
Romer van Bavel, directeur van Computype, het bedrijf dat TypeTopia ontwikkelde: "We horen van de kinderen dat zij juist de games zo leuk vinden tijdens de cursus. Maar als je eenmaal klaar bent met de cursus, kun je de games niet meer spelen. Een aantal games staat wel op de site van TypeTopia maar die zijn een stuk makkelijker vergeleken met de games in de cursus. Daarom hebben we de wedstrijd in het leven geroepen. Gezien het succes komt de TypeTopia Webstrijd 2010 er ook."