Ericsson introduceert 'design zendmast' voor stedelijke omgeving

vrijdag 19 juni 2009

Kleur en verlichting aan te passen voor opvallend of onopvallend effect

Rijen, 19 juni 2009 – Ericsson introduceert een nieuwe design zendmast: de Ericsson Capsule site. Deze kan er opvallend of juist onopvallend uitzien afhankelijk van de wensen. Hiermee speelt  Ericsson in op het groeiende probleem dat het steeds lastiger wordt plekken te vinden om zendmasten neer te zetten in steden en buitenwijken. Met de nieuwe designmast kunnen lokale autoriteiten sneller bouwvergunningen afgeven. De zendmast is ontworpen door de beroemde Scandinavische architect Thomas Sandell die ook de award-winnende Tower Tube ontwierp.

Hotlinks:
Meer informatie over Ericsson Capsule site

Video Ericsson Capsule site

Afbeeldingen in de Ericsson broadcast room

De Ericsson Capsule Site is een nieuwe innovatieve zendmast ontworpen voor gebruik in stadsgebieden. De designmast draagt bij aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving door het faciliteren van een snellere uitrol van mobiel breedband. De zendmast is net zo geschikt om een aandachtspunt op een dorpsplein te worden, als om weg te vallen tegen een achtergrond, bijvoorbeeld aan de kant van de weg. Met zijn ontwerp speciaal voor stadsgebieden en voorsteden voldoet de design zendmast uitstekend aan de toenemende behoefte aan internetdekking nu de vraag naar mobiel breedband steeds verder toeneemt.


Ericsson Capsule Site is een alles-in-één oplossing waar alle benodigde apparatuur al is ingebouwd. Hierdoor daalt de installatietijd met vijftig procent en vallen kosten tot dertig procent lager uit. Het product wordt geleverd in een innovatieve 'platte' verpakking, zodat de Capsule Site makkelijk te vervoeren is. De buitenkant is gemaakt van composiet en weegt slechts 800 kilo.


Door de mogelijkheid het uiterlijk aan te passen met kleuren en verlichting, hebben operators veel meer mogelijkheden om het basisstation te gebruiken als reclamezuil en bovendien kunnen ze het visuele effect van het basisstation in een stadsomgeving aanpassen. Het basisstation kan worden uitgerust met schermen en advertentieruimte waarmee operators extra inkomsten kunnen genereren.


Ulf Ewaldsson, Vice President en hoofd van de productgroep Radio Network bij Ericsson: "Ericsson streeft ernaar telecommunicatie voortdurend te herdefiniëren door gebruik van innovatieve technologie en design. Door zijn lage verbruik en innovatieve technologie en ontwerp onderstreept dit product onze doelstelling bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame samenlevingen. De Capsule Site biedt operators bovendien extra alternatieven voor zendlocaties en extra mogelijkheden voor inkomsten."


De eerste Ericsson Capsule site is op 17 juni jl. geïntroduceerd tijdens de stop over van de Volvo Ocean race in Stockholm, Zweden.