Persbericht: Sonim introduceert nieuw model van 'onverwoestbare' telefoon

vrijdag 19 juni 2009

XP3 Quest uitgerust met GPS en camera

Wageningen, 19 juni 2009
- Sonim Technologies, leverancier van robuuste, onverwoestbare en volledig onderdompelbare mobiele telefoons, introduceert de XP3 Quest. Het toestel voldoet als enige mobiele telefoon aan de IP67-criteria en is daarmee zowel waterdicht tot op een diepte van 1 meter als bestand tegen stof. Daarnaast is het toestel bestand tegen temperaturen van -20 tot +55 graden Celsius en biedt de lithium ion batterij 18+ uur spreektijd.


Hotlinks
Datasheet

Rugged Performance Standards (video)

Certificaten

Technische specificaties

Beeldmateriaal


De XP3 Quest is de meest schok- en valbestendige, waterproof mobiele telefoon ter wereld. De telefoon functioneert zelfs nog als het van een hoogte van 2 meter op beton valt en als het 30 minuten, tot op een diepte van 1 meter, onder water is geweest. De telefoon is uitgerust met een 2 Megapixel camera met ingebouwde flitser, GPS, zaklantaarn, FM radio, uitbreidbaar geheugen, Java ondersteuning (J2ME), een Opera Mini WAP browser en Bluetooth. De XP3 Quest draagt daarnaast verschillende certificeringen (IP67 en Mil-Spec 810F) die aantonen dat het toestel naast waterdicht en valbestendig ook bestand is tegen zout, mist, vochtigheid, transport, thermische schokken en vuil.

De Sonim XP3 Quest wordt later deze zomer uitgerust met Push-to-talk (PTT) over Cellular (PoC). De handsets kunnen dan gebruikt worden als een moderne walkietalkie waarmee eenvoudig met één persoon of zelfs een gehele groep gecommuniceerd kan worden over het mobiele telefoonnetwerk.

Pratijk

De XP3 wordt geleverd met een lithium ion batterij die 18 uur spreektijd en 1500 uur standby-tijd garandeert. Hierdoor is de telefoon zeer geschikt voor gebruikers die voor werk of tijdens sporten langdurig geen toegang hebben tot stroom. De luidsprekers kunnen tot 110 db geluid produceren, 45 procent meer dan de standaard mobiele telefoons. Hierdoor kan bijvoorbeeld ambulancepersoneel ondanks het geluid van sirenes bellen en om versterking vragen. Door het stevige toetsenbord en het formaat knoppen is het toestel ook bijzonder geschikt voor de bouwnijverheid. Bouwvakkers kunnen de toetsen bedienen zonder dat ze daarvoor hun handschoenen hoeven uit te doen.

Roy Vervenne, Manager Benelux bij Sonim Technologies: "De Sonim XP3 Quest is getest en ontworpen aan de hand van onze eigen Rugged Performance Standards (RPS). Onze toestellen worden getest aan de hand van twaalf specifieke punten. Dit doen we om zeker te zijn van de hoogst haalbare kwaliteit en duurzaamheid. Net als alle andere Sonim telefoons wordt ook de XP3 Quest geleverd met een onvoorwaardelijke garantie van drie jaar."

RPS
De Rugged Performance Standards is een set van twaalf criteria waaraan wordt afgemeten in hoeverre een toestel geschikt is voor extreme omgevingen. Het gaat hierbij om: bestendigheid tegen stof, bruikbaarheid bij extreem hoge of lage temperaturen, bestendigheid tegen vloeistoffen en chemicaliën ( 500+ soorten), extra stevig toetsenbord, valbestendigheid, extra luide luidsprekers, schok- en trilbestendigheid, extra lange levensduur batterij en een onvoorwaardelijke garantie van drie jaar.

Prijs en beschikbaarheid

De XP3 Quest is nu te koop in Nederland. De adviesverkoopprijs is 369 euro. Kijk voor verkooppunten op http://www.toughestphone.com/en/where/representatives.