Sterk deelnemersveld voor Starters Prijs op ICTDelta Congres

maandag 27 april 2009

Den Haag, 27 april 2009 – ICTRegie, het regieorgaan voor ICT-onderzoek en innovatie en organisator van het ICTDelta Congres, maakt de deelnemers bekend voor de ICTDelta Starters Prijs 2009. Op 12 mei aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het ICTDelta Congres in MediaPlaza, Utrecht. De prijs is een aanmoediging voor starters die op basis van wetenschappelijk ICT-onderzoekswerk nieuwe diensten en producten in de markt zetten.

Deelnemers
Het deelnemersveld bestaat dit jaar uit:
•           1UPToys, fabrikant van speelgoed met bewegingssensoren;
•           Bloomwise, ontwikkelaar van software die implementatietijd van bedrijfssoftware aanzienlijk versnelt;
•           Inertia, ontwikkelaar op het gebied van draadloze sensornetwerken;
•           Intelligent Playground, interactief themaconcept voor kinderen waar beweging, fantasie, sociale interactie en de ontwikkeling van vaardigheden gestimuleerd worden en samen komen;
•           QLearn, toepassing voor educatieve doeleinden, waarmee leerlingen logische verbanden kunnen aangeven op de computer waarna deze feedback geeft;
•           Aanmelder.nl, webdienst voor het automatiseren van evenementenorganisatie;
•           SpongeTV, leverancier van video streaming-diensten op basis van peer-to-peer technologie. Hierbij kan iedere computer op elk moment elke rol innemen, waardoor kan worden bespaard op kosten voor bijvoorbeeld servers.

Pitch-sessie voor starters - 13.00 tot 13.30 uur
Het publiek van het ICTDelta Congres bepaalt uiteindelijk wie de ICTDelta Starters Prijs 2009 zal winnen. De deelnemende starters zijn de hele dag  te bezoeken op een eigen stand op de startersmarkt. Tijdens de lunch zullen ze zich in een speciale pitch-sessie presenteren aan de honderden bezoekers van het ICTDeltaCongres.

Jaap van Scheijen, hoofd van de programmacommissie van het ICTDelta Congres en moderator tijdens de pitch-sessie: "Eerdere winnaars hebben aangetoond dat op basis van wetenschappelijk ICT-onderzoekswerk zeer succesvolle nieuwe diensten en producten in de markt zijn te zetten. We zijn dan ook erg blij met wederom zo'n sterk deelnemersveld voor de startersprijs. Dat betekent dat er nog steeds veel goede concepten voortvloeien uit Nederlands wetenschappelijk onderzoek. We hopen dat het deelnemen aan de startersmarkt een goede impuls betekent voor deze starters."