Lawson Software introduceert zoekfunctie voor alle bedrijfsdata

woensdag 22 april 2009

Lawson Enterprise Search maakt zoeken in alle bedrijfsgegevens mogelijk

Vianen / San Diego, 22 april 2009
- Lawson Software introduceert Lawson Enterprise Search, een nieuwe zoekfunctie die zoeken in zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens mogelijk maakt. Deze functionaliteit is gebaseerd op het zoekgedrag op internet. Werknemers kunnen met de functie zoeken in het bedrijfssysteem, business intelligence-systeem, in eigen e-mails, persoonlijke documenten op het bureaublad en in ingevoegde opmerkingen in Microsoft Office-toepassingen als Word en Excel.


Hotlinks
- Productdemonstratie Lawson Enterprise Search
-
Introductievideo Lawson Enterprise Search

Productiviteitsverbetering
Lawson Enterprise Search maakt deel uit van het Lawson User Productivity Platform en heeft als doel alle mogelijke bedrijfsinformatie snel te vinden. Wanneer bijvoorbeeld een terugroepactie van een bepaald product nodig is, dan is het voor het bedrijf en de medewerkers noodzakelijk om snel alle leveringen, bestellingen, voorraadgegevens en additionele informatie voorhanden te hebben. Werknemers zijn gewend om via de bekende zoekmachines op internet snel informatie te krijgen. Bij een traditioneel bedrijfssysteem blijft zoeken beperkt tot het regel voor regel doorspitten van het softwaresysteem.

Lawson Enterprise Search is snel te implementeren, zonder afbreuk te doen aan de huidige Lawson S3 systeem integriteit. Strakke integratie met Lawson-beveiliging zorgt ervoor dat de zoekopdrachten alleen de resultaten weergeven die de gebruiker op grond van zijn functie mag zien. Lawson Enterprise Search zoekt in key-data, bestandsopmerkingen, beschrijvingen en op datum. Veel gebruikte zoekopdrachten worden centraal opgeslagen. Door te zoeken in geïndexeerde gegevens worden de zoekresultaten nog sneller getoond. Daarnaast kan ook worden gezocht in de live-database met actieve documenten. Meer dan 40 organisaties hebben deelgenomen aan het ontwikkelingsproces van deze intuïtieve en uitgebreide zoekfunctie.

Merchandising bedrijf Mosaic is een van de eerste klanten die Lawson Enterprise Search gebruikt. "Lawson Enterprise Search is intuïtief te gebruiken en maakt het voor ons gemakkelijk om zeer specifieke zoekopdrachten te definiëren, waardoor het vinden van relevante informatie in ons Lawson-systeem sneller en eenvoudiger plaatsvindt. We verwachten in ons dagelijks werk dezelfde ervaring van het zoeksysteem als bij zoeken op internet", aldus Melissa Salinas HRIS manager bij Mosaic.

"Onze klanten gaven aan dat ze behoefte hebben aan een eenvoudige manier om informatie te zoeken binnen hun bedrijfssysteem en persoonlijke bestanden. Ze willen een zoekfunctie die beantwoordt aan hun zoekervaringen via internet, maar die niet ten koste gaat van de veiligheid of de systeemprestaties. Lawson Enterprise Search zorgt ervoor dat de werknemer dit voordeel kan benutten en productiever is. Uiteindelijk is de werknemer meer tevreden, omdat handmatig zoeken naar informatie niet meer nodig is", zegt Dean Hager, senior Vice President of Product Management bij Lawson Software.

Lawson Enterprise Search is officieel gepresenteerd tijdens de Lawson gebruikersconferentie in San Diego. Alle demonstraties, afbeeldingen en presentaties van keynotes en extra informatie van klanten staat op www.lawson.com/virtualcue