Sony WE5 BRAVIA-televisie halveert energieverbruik

vrijdag 24 april 2009

Groene BRAVIA-modellen onderstrepen Sony’s ECO-benadering

Badhoevedorp, 24 april 2009 – De nieuwe Sony WE5 BRAVIA televisie is vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland. Deze BRAVIA is voorzien van veel energiebesparende innovaties. Deze ‘groene’ Full HD-televisie heeft een nieuwe micro-tubulaire HCFL-achtergrondverlichting die het stroomverbruik met meer dan 50 procent reduceert. De televisie heeft daarnaast een intelligente sensor die het beeld uitschakelt, wanneer de kijker gedurende bepaalde tijd in een andere ruimte is. Deze BRAVIA is beschikbaar in 40 en 46-inch.


Kijk hier de BRAVIA WE5 video


Download hier de BRAVIA hoge resolutie foto's

Efficiënte achtergrondverlichting

Belangrijk onderdeel in deze energiezuinige BRAVIA is de Hot Cathode Fluorescent Lamp (HCFL)-backlight. Hierdoor wordt de energieconsumptie extreem verminderd zonder concessies te doen aan de uitstekende 1080p Full HD-beeldkwaliteit.

De televisie staat nooit meer onnodig aan

De WE5 is de eerste BRAVIA voorzien van een intelligente sensor die reageert op lichaamswarmte en -beweging van personen binnen het normale bereik van de televisie. Als de kijker even wegloopt in de reclame om iets te drinken te pakken of om de voordeur te openen, dan gaat het beeld na vooraf ingestelde tijd op 'beeld uit', waarbij het beeld op zwart gaat, maar het geluid aanblijft. Het beeld springt weer aan zodra de persoon opnieuw de kamer in komt. De set schakelt in de stand-by-stand als er dertig minuten geen beweging is waargenomen. Dit beperkt de energiekosten.

Energiebesparende schakelaar

De nieuwe energiebesparende schakelaar draagt ook bij aan minder stroomverbruik. Normaal verbruiken televisies een kleine hoeveelheid stroom wanneer ze in de stand-by-stand staan of zelfs als ze zijn uitgeschakeld. De WE5 heeft een mechanische eco-schakelaar om het gehele systeem in en uit te schakelen zonder dat er stroom verbruikt wordt. Dit staat gelijk aan het uittrekken van de stekker en is een handig alternatief voor momenten dat de televisie niet wordt gebruikt.

Gebruiksaanwijzing op het scherm

De WE5 bevat een gebruiksvriendelijke elektronische gebruiksaanwijzing, hierdoor zijn papieren handleidingen niet meer nodig.

Afgezien van alle eco-snufjes beschikt deze Full HD 1080p televisie over BRAVIA Engine 3 en Motionflow 100Hz met ruisonderdrukking voor uitstekende beeldkwaliteit. Sony BRAVIA Engine 3 reinigt, filtert en optimaliseert de afzonderlijke beelden en vermindert ruis, terwijl contrast en kleurbereik wordt gestimuleerd. De Motionflow 100Hz-technologie met Image Blur Reduction verdubbelt de weergegeven hoeveelheid beelden voor vloeiend en scherp beeld. Ideaal voor sport en snel bewegende actiescènes.

Milieukeurmerk van Europese Commissie

Deze nieuwe lcd-televisie is voorzien van innovatieve eco-functies en draagt zo bij aan het milieu zonder concessie te doen aan de beeldkwaliteit. Dit model is daarom net als een groot aantal andere BRAVIA-televisies voorzien van het Europese milieukeurmerk, de 'EU-flower'. Dit milieukeurmerk wordt door de Europese Commissie uitgereikt aan milieuvriendelijke producten die voldoen aan strenge ecologische- en prestatiecriteria.


Sony, duurzaamheid en het milieu

Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco

Prijs en beschikbaarheid

De witte BRAVIA WE5 in 40 en 46 inch is nu beschikbaar.

De zwarte BRAVIA WE5 in 40 en 46 inch is vanaf mei beschikbaar.

De 40 inch kost 1600 euro de 46 inch kost 2000 euro.

BRAVIA WE5 Series: Specificaties

        WE5    
Beeldformaat (inch)     40, 46 
Schermresolutie 1920x1080 (Full HD)    
Motionflow      100Hz  
BRAVIA™ ENGINE  BE 3   
Live Colour     Aanwezig       
24p True Cinema™        Aanwezig       
Integrated digital tuner        MPEG4 AVC-HD1, DVB-T, DVB-CL+

C2     
DNLA (muziek/foto/video)        Aanwezig       
AppliCast widgets       Aanwezig       
HDMI™ inputs    4      
BRAVIA™ (HDMI CEC)      Aanwezig       
USB Media Player (muziek/foto/video)    Aanwezig       
Picture Frame Mode      Aanwezig       
SCART   2      
HD15 PC Graphics Input  1      
S-Force Front Surround  Aanwezig       
XMB™

(Xross Media Bar™)      Aanwezig       
Draaivoet       Aanwezig       
1 indien DVB-T/DVB-C compatible services beschikbaar zijn

2 Bij ondersteunende providers