Mindjet 'Cool Vendor' in Gartner's Project and Program Management rapport

dinsdag 21 april 2009

San Francisco, 21 april 2009 - Mindjet, leverancier van mindmapping en visuele productiviteitssoftware, is door Gartner gepositioneerd als ‘Cool Vendor’ in het rapport ‘Cool Vendors in Project and Program Management, 2009’.

De keuze voor Mindjet wordt in het rapport als volgt beargumenteerd: "Deelnemers aan een project weten vaak wel wat het eindresultaat moet zijn, maar de stappen om daar te komen vereisen denkwerk en creativiteit. Hiervoor wordt vaak veel tijd en geld geïnvesteerd in het creëren van templates, om zo de individuele denk- en planningstijd in te korten. Daarbij wordt echter over het hoofd gezien dat het invullen van een dergelijke template het resultaat is van een denkproces, individueel of in groep. En juist daarbij komt het concept mindmappen van pas. Het helpt mensen hun ideeën snel te vatten en de relatie te begrijpen tussen het ene concept en het andere.”

Hotlinks
- Introductie in mindmappen
- Rapport Gartner
- Trial van Mindjet MindManager 8
- Hoge resolutie afbeeldingen

“Mindjet is blij met de kwalificatie van Gartner als Cool Vendor”, zegt Scott Raskin, CEO van Mindjet. “Dit bevestigt dat onze producten inspelen op een daadwerkelijke marktvraag naar betere productiviteitsoplossingen en nieuwe manieren om innovatie te stimuleren. MindManager verandert de manier waarop mensen samenwerken."

Zeven uur per week besparen
Mindjet heeft berekend dat door het gebruik van de MindManager productiviteitssoftware werknemers in grote bedrijven meer dan zeven uur per week kunnen besparen, doordat het hen helpt het overzicht van taken te bewaren, efficiënter te vergaderen, projecten beter te beheren en de persoonlijke productiviteit te verhogen.

MindManager creëert een overzichtelijk dashboard voor iedere informatiewerker. Bij andere toepassingen, zoals documenten, presentaties en e-mails is de gebruiker beperkt tot het werken op één scherm. De visuele benadering van MindManager zorgt ervoor dat complexe ideeën en processen in een uitbreidbare ‘map’ gekoppeld, gerelateerd en duidelijk worden en ideeën omgezet worden in acties.

In de mindmap kunnen onder andere documenten, e-mails, slideshows, hyperlinks en beelden ingevoegd worden. In één oogopslag heeft men een overzicht van complexe ideeën, persoonlijke of zakelijke informatie en processen. Daarbij kan men deze tot in detail bekijken door te klikken op de subtopics en aftakkingen.

MindManager is beschikbaar als desktopapplicatie en als een webgebaseerde dienst. Daarnaast biedt Mindjet een samenwerkingsplatform en de daarbij horende workspaces waar gebruikers van beide producten in teamverband hun ideeën en informatie visueel uit kunnen werken, documenten en bestanden kunnen uitwisselen en webconferenties voeren.