Mazda Motor Europe tekent contract met EDS

maandag 27 april 2009

Capelle a.d. IJssel, 27 april 2009 – EDS, an HP company, heeft een IT outsourcing contract getekend met Mazda Motor Europe. Mazda wil hiermee zijn operationele kosten verlagen, dienstverlening verbeteren en de beschikbaarheid van de IT-infrastructuur optimaliseren. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Als onderdeel van het contract wordt de volledige infrastructuur van de Mazda datacenters in Willebroek (BelgiĆ«) en Leverkussen (Duitsland) gecentraliseerd en overgezet naar het EDS datacenter in Frankfurt (Duitsland). Daarnaast wordt EDS verantwoordelijk voor verschillende services zoals het server management voor Windows, HP-UX en Linux server-omgevingen. Door het opzetten en beheren van een gestandaardiseerde infrastructuur, wordt de stabiliteit en schaalbaarheid van Mazda’s Europese technologieomgeving verbeterd.

“Een geconsolideerde en gestandaardiseerde omgeving ondersteunt ons bij het leveren van efficiĆ«nte, 24/7dienstverlening aan onze klanten en dealers in 41 markten in Europa”, zegt Steve Robertson, vice president of Business Strategy and Information Systems bij Mazda Motor Europe. “De aanwezigheid van EDS in Europa lijkt op die van ons. Daarnaast bieden ze een mooie mix van innovatieve technologie en branchespecifieke expertise. Hierdoor zullen onze Europese activiteiten verbeteren.”

“Met de hulp van EDS kan Mazda betere dienstverlening tegen lagere kosten bieden”, zegt Peter Overakker, vice president van General Western Europe bij EDS, an HP company. “En dat is in de huidige automobielindustrie een belangrijk onderscheidend vermogen. EDS zal zorgen voor een naadloze transitie en levert daarnaast wereldwijd technologiediensten waardoor Mazda zich kan richten op het ontwikkelen en verkopen van producten en diensten.”