Peter Uelen nieuwe directeur Schneider Electric Nederland

dinsdag 21 april 2009

Wim Hendriksen nieuwe Benelux manager voor business unit APC

Haarlem/Vianen, 21 april 2009
- Peter Uelen volgt José Barreiros op als algemeen directeur van Schneider Electric in Nederland. Uelen was sinds 2002 als regiodirecteur bij APC verantwoordelijk voor aanzienlijke groei in de Benelux, Scandinavië en de Baltische landen. Deze Amerikaanse stroomvoorzieningspecialist werd in 2006 als IT business unit ingelijfd door Schneider Electric. In zijn nieuwe functie kan Uelen voortbouwen op een ruime ervaring op het gebied van energie-efficiency.

Hotlinks
- LinkedIn profiel Peter Uelen
- LinkedIn profiel Wim Hendriksen
- Hoge resolutie foto's
- Website Schneider Electric
- Website APC

Energie-efficiency
Hoofddoel voor Uelen is het verder vormgeven van Schneider Electric's strategie om bedrijven en mensen te helpen om het meeste uit energie te halen: "Grip krijgen op energiemanagement is een uitdaging die iedereen aangaat. Niet alleen de verbruikskosten, maar ook de milieuaspecten en de veranderende regelgeving maken effectief monitoren en beheersen van het energieverbruik steeds belangrijker. Klanten zijn daarbij op zoek naar één speler die deze problematiek integraal kan aanpakken. Met ons complete portfolio aan oplossingen en diensten kan Schneider perfect inspelen op deze groeiende behoefte."

Tegelijkertijd met deze benoeming is Wim Hendriksen benoemd tot nieuwe Country Manager Benelux voor de business unit APC. Hendriksen is sinds 2004 werkzaam bij APC, tot voor kort in de rol van Country Mananager België en Luxemburg. Daar komt nu de verantwoordelijkheid voor Nederland bij. "Binnen Schneider Electric legt APC de focus op de datacenteromgeving. Wij willen het ontwerpen, implementeren en runnen van de meest voorspelbare, stroomdichte en efficiënte datacenters verder simplificeren voor de klant", aldus Hendriksen.