Speelwerkgroep selecteert Qurius managed hosting oplossing

donderdag 26 maart 2009

Zaltbommel, 26 maart 2009 – Speelwerkgroep, de grootste kinderopvang- en peuterspeelzaalorganisatie in Noord-Nederland, heeft Qurius geselecteerd voor een vijfjarige samenwerking. Vanuit 75 vestigingen gaan 116 medewerkers vanaf juli 2009 werken met Speelwerkgroep Space, een Managed Hosting Solution van Qurius. De contractwaarde bedraagt ruim 950.000 euro.

Speelwerkgroep zocht een gebruiksvriendelijke, flexibele en ondersteunende hosting-oplossing die tevens continuïteit en een hoge beschikbaarheid biedt. Aangezien IT niet tot de core business van Speelwerkgroep behoort en zij geen eigen systeembeheerders in dienst hebben, zocht de organisatie naar de juiste outsourcing-oplossing. Na een intensief selectietraject is onlangs besloten om de nieuwe omgeving onder te brengen bij Qurius.

Met het uitbesteden van de IT-omgeving verwacht Speelwerkgroep haar eigen dienstverlening op een hoger niveau te kunnen brengen. Met de Managed Hosting Solution van Qurius is Speelwerkgroep verzekerd van een toekomstvaste, schaalbare en vooral flexibele IT-infrastructuur. Medewerkers kunnen vanaf elke willekeurige locatie onder andere gebruik maken van hun kernapplicaties, SharePoint ten behoeve van de employee portal, Dynamics voor hun ERP-applicatie en Office.

Marja de Vries, coördinator facilitaire zaken: “Wij zijn heel blij dat we na een lang voortraject eindelijk de juiste partner hebben gevonden. We kijken uit naar een voorspoedige  samenwerking in de toekomst.”

André Zwaan, Sales Director Qurius Managed Services: “Veel van onze klanten, zoals Speelwerkgroep,  zijn op zoek naar software-uit-de-muur, zonder zelf het dagelijks beheer over de technologie te hebben. Hun unaniem genomen besluit voor onze oplossing bevestigt deze behoefte volledig en we zijn er trots op dat Qurius hierin uitstekend kan voorzien.”