Sonim Technologies opent vestiging Benelux

dinsdag 24 maart 2009

Roy Vervenne nieuwe General Manager

Wageningen, 24 maart 2009
- Sonim Technologies, leverancier van robuuste, onverwoestbare en volledig waterdichte mobiele telefoons, heeft een vestiging geopend in de Benelux. Roy Vervenne is aangesteld als General Manager Benelux. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het opzetten, leiden  en verder uitbouwen van de Benelux-organisatie.

Hotlinks:
Website Sonim

Sonim XP3

Filmpjes:

Sonim XP3 in het verkeer
Kermit belt met de Sonim XP3
Klik hier voor hoge resolutie foto’s van Roy Vervenne


De belangrijkste producten van Sonim zijn robuuste mobiele telefoons, bedoeld voor gebruikers die werken of sporten in extreme omstandigheden. De Sonim toestellen zijn om die reden vooral populair in de bouw, maritieme industrie, watersport en landbouw.

XP3
In november 2008 introduceerde Sonim de XP3. Dit  is de enige schok- en valbestendige, waterproof mobiele telefoon ter wereld. Het toestel heeft verschillende keurmerken (IP-57 en Mil-Spec 810F) die aantonen dat het toestel niet alleen bestand is tegen water maar ook tegen zout, mist, vochtigheid, transport, thermische schokken en vuil.

Vervenne is al jaren werkzaam in de mobiele telefonie. Voor zijn komst naar Sonim was hij werkzaam voor distributeur Brightpoint. Hij heeft daar verschillende sales- en marketingfuncties bekleed. In zijn laatste functie als Senior Product Manager was hij verantwoordelijk voor diverse merken waaronder Sonim.

Vervenne: "De producten van Sonim beschikken over unieke eigenschappen en specificaties. Ideaal voor mensen die werken of sporten in extreme omstandigheden. Maar ook voor iedereen die op zoek is naar een uitermate duurzaam product. Alle producten worden ontwikkeld en getest aan de hand van de Rugged Performance Standard (RPS)."

RPS
De Rugged Performance Standard is een set van twaalf criteria waaraan wordt afgemeten in hoeverre een toestel geschikt is voor extreme omgevingen. Het gaat nierbij om: bestendigheid tegen stof, bruikbaarheid bij extreem hoge of lage temperatuur, bestendigheid tegen vloeistoffen, stevigheid van het toetsenbord en formaat van de knoppen, valbestendigheid, extra luide luidsprekers, schok- en trilbestendigheid, extra lange levensduur batterij en een onvoorwaardelijke garantie van drie jaar.