APC introduceert eerste datacentersoftware met open architectuur

dinsdag 24 maart 2009

InfraStruXure Central integreert eenvoudig in andere IT-beheersystemen

Vianen, 24 maart 2009
- APC by Schneider Electric, wereldwijde specialist in geïntegreerde kritische stroom- en koelingsvoorzieningen, introduceert een nieuwe versie van InfraStruXure Central, Capacity Manager en Change Manager. De Datacenter Physical Infrastructure (DCPI)-beheersoftware beschikt nu over een open en flexibele architectuur voor eenvoudige integratie met bestaande IT- en gebouwbeheersystemen. De software biedt bovendien de mogelijkheid om energiekosten te volgen, hardware van verschillende merken te beheren en voorspellende simulaties te maken.

Integratie met APC's DCPI-beheersoftware is mogelijk dankzij de open Web Services Application Programming Interface (API). Hiermee zijn data en gebeurtenissen in te voegen in andere systemen, waardoor gegevens en alerts uit InfraStruXure Central zichtbaar zijn in andere dashboards. IT- en netwerkbeheersystemen kunnen op die manier alerts ontvangen en tonen in hun eigen gebruikersinterfaces.

Hotlinks
- Download hier hoge resolutie foto's
- Website InfraStruXure Central

Video
Uitleg Change en Capacity manager
(2m54)

"De mogelijkheid om data van verschillende IT- en gebouwbeheersystemen samen te voegen en te bekijken in een gecentraliseerd dashboard is essentieel voor het behoud van uptime en het maximaliseren van energie-efficiënte", aldus John DiPippo, senior vice president Data Center Solutions, Service en Software bij APC. "De extra functionaliteit in APC's DCPI-managementsuite biedt een centrale database voor kritieke informatie en geavanceerde simulatiemogelijkheden, waarmee ondernemingen snel kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen."

Integratie van managementsystemen
InfraStruXure Central's nieuwe Modbus TCP-uitgang biedt een gestandaardiseerde methode voor het integreren van gegevens over voeding op rack-niveau, koeling en omgevingsvariabelen en alarmen in verschillende gebouwbeheersystemen, waaronder Schneider Electric's Andover Continuum en TAC Vista. Hierdoor kan de fysieke infrastructuur van het datacenter op één lijn worden gebracht met de ondersteunende gebouwinfrastructuur.

De nieuwste versie biedt ook uitgebreide massaconfiguratiemogelijkheden, waarmee gebruikers een configuratie kunnen creëren, opslaan en uitrollen naar soortgelijke APC-apparatuur via een Network Management Card.

Energiekosten per business unit
Capacity Manager biedt nu een Energy Cost Management Report plug-in, die inzicht geeft in het energieverbruik van een bepaalde groep apparatuur, gebaseerd op kW/uur. Hierdoor zijn de kosten toe te wijzen aan specifieke business units binnen dezelfde organisatie.

Capacity Manager is ook uitgebreid met de mogelijkheid om verhoogde vloeromgevingen te modeleren en te berekenen hoe de luchtstroom loopt. Hierdoor komen mogelijke koelingsproblemen aan het licht die kunnen leiden tot hot spots en verminderde beschikbaarheid of capaciteit. Verder wordt nu ook rekening gehouden met maximumgewichten, netwerk en stroompoorten bij het aanbevelen van de beste locatie voor nieuwe apparatuur.

InfraStruXure Central wordt geleverd als serverapplicatie, beschikbaar in drie categorieën: price, value en performance, elk met toenemende schaalbaarheid. Alle apparaten zijn voorzien van datacenterbeheersoftware, waaronder Change Manager, Capacity Manager en Surveillance modules, plus ModBus TCP-uitgang, te activeren middels licenties. APC biedt ook diensten ter ondersteuning van onder andere installatie, deployment, configuratie, en consultancy-diensten. Gespecialiseerde opleidingen en trainingen zijn ook beschikbaar.

Versie 5.1 van InfraStruXure Central, Capacity Manager en Change Manager zal wereldwijd beschikbaar begin tweede kwartaal 2009.