Net4kids en Oxxio werken samen voor goede doelen in Afrika

donderdag 19 februari 2009

Oxxio4kids richt zich op stroomvoorziening in Nigeria en Zambia

Amstelveen/Hilversum, 19 februari 2009 - Net4kids, internetplatform voor kinderhulpprojecten, en Oxxio, de vierde energieleverancier van Nederland, zijn een partnership aangegaan. Onder de naam Oxxio4kids gaat de groene energieleverancier een financiƫle bijdrage leveren aan projecten van Net4kids in Nigeria en Zambia. Beide partijen hebben voor elkaar gekozen omdat ze transparantie en een persoonlijke benadering hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast kiest de energieleverancier voor Net4kids omdat deze goededoelenorganisatie de enige is die Oxxio de mogelijkheid biedt energiegerelateerde projecten te ondersteunen. Het samenwerkingsverband start officieel op 21 februari a.s.

Stroomvoorziening
Oxxio heeft gekozen voor twee kinderhulpprojecten van Net4kids in Afrika. In Nigeria biedt Net4kids steun aan de bouw van een hostel voor straatkinderen die een professionele sportopleiding gaan volgen. In Zambia helpt Net4kids met de bouw van een nieuwe vleugel van een kinderziekenhuis. In beide projecten gaat de leverancier van groene stroom en gas een financiĆ«le bijdrage leveren om de stroomvoorziening mogelijk te maken. Op Oxxio4kids wordt via een ‘piekenteller’ continu bijgehouden hoeveel geld er is ingezameld.

MijnOxxio
Oxxio lanceert 21 februari a.s. tevens de portal MijnOxxio. Dit is een persoonlijke portal die klanten van de groene energieleverancier inzicht geeft in alle energiezaken. MijnOxxio geeft een overzicht van aansluitingen, tarieven en de hoogte van het voorschotbedrag. Klanten kunnen bovendien op een voor hun geschikt moment zelf wijzigingen aanbrengen in hun persoonlijke gegevens. De pagina  'Mijn energieverbruik' geeft een visuele weergave van het verbruik op basis van opgegeven meterstanden, zowel in grafieken als in euro's. Klanten krijgen hierdoor meer inzicht in hun energieverbruik waardoor het bewustzijn groeit. Voor iedere klant die zich aanmeldt voor MijnOxxio stort de energieleverancier 1 euro in een kinderhulpproject in Afrika.

“Net4kids heeft transparantie en openheid hoog in het vaandel staan. Oxxio4kids toont aan dat ook Oxxio streeft naar openheid naar klanten”, aldus Dani Bicker Caarten, directeur van Net4kids. “We zijn dan ook blij dat Oxxio onze projecten middels Oxxio4kids gaat ondersteunen, temeer omdat we elkaars doelstellingen wederzijds versterken. Samenwerken met zo’n enthousiaste onderneming is geweldig.”

Kees-Jan Bus, CEO van Oxxio: "Wij zijn blij dat we samen met Net4kids een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van Afrikaanse kinderen. Het geeft een goed gevoel onze klanten te stimuleren energie te besparen en via Oxxio4kids tegelijkertijd een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van kansarme kinderen."