Acronis introduceert volledige backup en snel herstel in virtuele omgevingen

woensdag 18 februari 2009

Primeur True Image Virtual Edition op VMWorld

Amsterdam, 18 februari 2009 – Acronis, leverancier van software voor opslagbeheer en herstel na dataverlies, introduceert tijdens VMWorld Europe (Cannes, 24-26 februari) zijn nieuwe backup- en recovery-oplossing voor virtuele omgevingen. Acronis True Image Virtual Edition stelt bedrijven in staat om backup en recovery uit te voeren van meerdere virtuele machines op één enkele fysieke server. Bovendien kunnen servers naadloos gemigreerd worden tussen fysieke en virtuele omgevingen.

Om backup en recovery-oplossingen in een virtuele omgeving ook financieel overzichtelijk en eenvoudig te houden, kunnen bedrijven met de nieuwe versie een backup of herstelactie van maximaal 99 virtuele machines uitvoeren op een enkele, fysieke server voor dezelfde prijs. Er zijn geen extra kosten voor de backup van nieuwe virtuele machines.

Veel leveranciers hanteren een licentiemodel waarbij er een vergoeding wordt gevraagd voor elk besturingssysteem, elke processor of virtuele server. Op deze manier kan het voor een organisatie erg duur worden om een virtuele infrastructuur te bouwen, te testen, te migreren en te beheren.

Laurent Dedenis, Vice President van Acronis EMEA, legt uit: “Acronis wil duidelijkheid aan organisaties verschaffen die de noodzaak van een backup in een virtuele omgeving inzien, maar afhaken door de complexiteit en kosten van de licentiestructuur die vaak samengaan bij het introduceren van een nieuwe business-continuity strategie in een virtuele omgeving. De eenvoud van deze structuur maakt het een ideale oplossing voor MKB’ers die weinig ervaring hebben met het werken in een virtuele omgeving. Daarnaast is Acronis True Image Virtual Edition juist ook geschikt voor grotere ondernemingen die een grotere virtuele omgeving beheren. Het is eenvoudig; hoe meer virtuele machines worden gehost, hoe lager de prijs per virtuele machine.”

Prijs en beschikbaarheid

Acronis True Image Virtual Edition kost 2000 euro per fysieke server. Daarbij zit Acronis Universal Restore inbegrepen. Dit product maakt het mogelijk om server images te herstellen naar verschillende virtuele hardware, ongeacht het besturingssysteem of de geïnstalleerde onderdelen. Het product is vanaf vandaag te koop bij geselecteerde resellers in Europa.

Klanten die disaster recovery-bescherming behoeven voor minder dan vijf virtuele machines per fysieke server kunnen Acronis True Image standard server edition aanschaffen.

Acronis is op VMWorld Europe 2009 te vinden op stand 36.