WebEx introduceert mobile collaboration voor 3G smartphones

dinsdag 17 februari 2009

WebEx introduceert mobile collaboration voor 3G smartphones

Cisco WebEx Meeting Center Service beschikbaar op BlackBerry, Nokia en Samsung smartphones voor mobiele webconferencing

Amsterdam, 17 februari 2009 - Cisco kondigt uitbreiding van zijn mobiele collaboration-portfolio aan voor diverse 3G smartphones. Met Cisco WebEx Meeting Center krijgen gebruikers van smartphones toegang tot mobiele web- en audioconferenties.

Via 3G of een combinatie van 2G en WiFi kunnen bezitters van smartphones gebruik maken van geïntegreerde audio- en webconferencing. Toegang tot WebEx Meeting Center wordt verkregen via de browser op de mobiele telefoon. Het is mogelijk deel te nemen aan vergaderingen of presentaties te bekijken via de smartphone. Organisatoren van vergaderingen kunnen gebruikers van mobiele telefoons uitnodigen door een sms-bericht te sturen. Genodigden kunnen direct aan het audiogedeelte van een vergadering volgen met Cisco WebEx Meeting Center, Training Center en Event Center, door eenvoudig te antwoorden met "1".

Aan het bijwonen van vergaderingen zijn geen kosten verbonden, maar om een vergadering te initiëren is een host-account voor Cisco WebEx Meeting Center nodig. De toepassingen worden ondersteund door meerdere smartphone-systemen, waaronder BlackBerry, Symbian en Windows Mobile.

"We werken al lang nauw samen met Cisco om hun zakelijke collaboration-oplossingen naadloos te integreren in de mobiele omgeving van Nokia," zegt Waldemar Sakalus, Vice President van Nokia. "Beide bedrijven zijn gericht op het zo efficiënt mogelijk maken van mobiel werken, iets dat vooral in het huidige economische klimaat belangrijk is. We zijn dan ook zeer verheugd dat Cisco WebEx Meeting Center beschikbaar is voor de miljoenen gebruikers van Nokia smartphones."

"Deze uitbreiding van Cisco WebEx Meeting Center sluit aan bij onze visie op het nieuwe werken", zegt Coks Stoffer, algemeen directeur Cisco Nederland. "Nu de collaboration-oplossing beschikbaar is op een groot aantal smartphones, hebben werknemers meer keuze en vrijheid in waar en wanneer zij werken en deelnemen aan virtuele vergaderingen. Dit betekent nog eenvoudiger samenwerken, waardoor zakelijke beslissingen sneller worden genomen."

Vanaf april 2009 is WebEx Meeting Center beschikbaar voor de volgende smartphones: BlackBerry Bold, BlackBerry Curve 8900 en BlackBerry Storm van Research In Motion (RIM), Nokia E71, Nokia E75 , Nokia N97 en andere Nokia toestellen uit de E- en N-series en de Samsung Blackjack II.