VKbanen breidt dienstverlening uit met mobiele applicatie

woensdag 18 februari 2009


Nieuwe dienst geeft werkzoekenden meer bewegingsvrijheid

Amsterdam, 17 februari 2009 –
VKbanen, het carrièreplatform voor hoger opgeleiden, breidt de dienstverlening verder uit. Vanaf 1 februari 2009 zijn alle vacatures ook vindbaar via de mobiele telefoon. Met de lancering van deze mobiele applicatie speelt VKbanen in op onderzoekresultaten van MoMac, aanbieder van mobiele content. Dit onderzoek laat zien dat het gebruik van mobiele diensten op specifieke momenten, zoals tijdens lunchtijd, toeneemt. VKbanen signaleert op basis van websitestatistieken eveneens een toename in het gebruik van de vacature zoekmachine op vergelijkbare momenten.

VKbanen heeft met
m.vkbanen.nl een mobiele versie gelanceerd van de vacature zoekfunctie op de website van VKbanen. Hoger opgeleiden kunnen met hun mobiele telefoon via internet vacatures zoeken op trefwoord en/of plaats. De zoekresultaten worden vervolgens op het telefoonscherm getoond. Ook is het mogelijk in te zoomen op specifieke vacaturedetails. Daarnaast kunnen werkzoekenden interessante vacatures naar zichzelf of iemand anders mailen. De applicatie is gebouwd door MoMac.

Mateo Mol, uitgever van VKbanen: “Met het aanbieden van vacatures op de mobiele telefoon breiden we onze dienstverlening verder uit. Werkzoekenden zijn niet langer gebonden aan plaats bij het zoeken naar een leuke baan. De applicatie onderstreept hiermee het multimediale karakter van ons carrièreplatform.”


Vernieuwde homepage
Naast de nieuwe mobiele applicatie heeft VKbanen de lay-out van de homepage vernieuwd, waarbij gebruiksgemak het uitgangspunt is. Zo is de linkerkolom gereserveerd voor het zoeken naar een baan, waaronder de vacature zoekmachine. Ook is er een blok opgenomen met daarin een directe verwijzing naar de doelgroepsites van VKbanen en een aantal nieuwe pagina's met carrièregerelateerde tips.