Hippo ook in EMEA-lijst snelst groeiende technologiebedrijven

donderdag 11 december 2008

Na Nederlandse lijst, ook hoogst genoteerde open source-bedrijf in Deloitte Technology Fast 500 EMEA

Hotlinks

- Overzicht 2008 Deloitte Technology Fast 500 EMEA (PDF-bestand)
- Persbericht over notering in Fast 50
- Interview door Techworld met CTO Arjé Cahn over open source in Europa (video)

Amsterdam, 11 december 2008 – Hippo, de Nederlandse leverancier van open source enterprise content management en portal-software, heeft de 192e plek behaald in de Deloitte Technology Fast 500 EMEA, het overzicht van snelst groeiende technologiebedrijven. Eerder dit jaar werd al bekend dat Hippo voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Nederlandse editie staat. Hierin stegen ze zelfs van plaats 39 naar de 20e plek.

De Deloitte Technology Fast 500 wordt samengesteld op basis van uiteenlopende criteria waaronder het ontwikkelen van eigen technologie en omzetgroei over de afgelopen vijf jaar (2003 – 2007). De groei van Hippo werd dit jaar door Deloitte vastgesteld op maar liefst 865 procent.

Jeroen Verberg, commercieel directeur van Hippo: “In de Fast 50 werd duidelijk dat we naar Nederlandse maatstaven nog steeds hard groeien. Het feit dat we ook een relatief hoge notering behalen op de EMEA-lijst geeft aan dat open source nog altijd een enorme groeimarkt is. Onze uitbreiding naar de VS en de komende introductie van nieuwe versies van onze software spelen hierop in.”

Hippo werkt op basis van het open source software-model. Wereldwijd werken duizenden ontwikkelaars aan de verbetering van Hippo-producten. De toewijding van deze community om kwalitatief goede producten te leveren, heeft bijgedragen aan de snelle groei.