APC introduceert MGE Galaxy 7000 UPS voor groot stroomverbruik

donderdag 11 december 2008

Vianen, 10 december 2008 – APC, leverancier van kritische stroom- en koelvoorzieningen, introduceert een nieuwe UPS voor grootschalige stroomgebruikers, de MGE Galaxy 7000. Grote datacenters, industriële en productiebedrijven krijgen hiermee een krachtige, efficiënte stroombeveiliging, terwijl de afmetingen van de UPS klein zijn gehouden.

In de standaard uitvoering kan de MGE Galaxy 7000 een belasting aan van 250 kVA tot 500 kVA en tot twee uur lang back-up stroom bieden in geval van storingen. Door de compacte afmetingen en de mogelijkheid tot back-to-back of back-to-wall installatie, blijft er meer ruimte over voor andere technische apparatuur in datacenters of vergelijkbare omgevingen. Bovendien is de nieuwe UPS eenvoudig uit te breiden om ook in toekomstige stroombehoeftes te voorzien.

Besparing op stroomverbruik
De MGE Galaxy 7000 heeft een efficiëntiegraad van 94,5 procent in de dubbele conversiemodus en 97 procent in de bespaar- of Economy-modus. Er wordt dus nauwelijks ongebruikte stroom opgewekt en kosten blijven laag. De nieuwe UPS is daarmee interessant om stroominfrastructuren zowel 'groener' als goedkoper te maken.

Gebruiksgemak
Alle aansluitingen en schakelaars zijn aan de voorkant geplaatst van de nieuwe MGE Galaxy 7000. Hierdoor is de installatie en het onderhoud erg gebruiksvriendelijk. De UPS is voorzien van alle standaard aardeaansluitingen.

Lifecycle Monitoring maximaliseert de batterijduur en verzekert de beschikbaarheid. Beheerders kunnen automatisch batterijtesten uitvoeren zonder dat de batterijen uitgeschakeld hoeven te worden. Zo wordt tevens bespaard op onderhoud. Dankzij APC's remote management tool is de UPS vanaf elke plek in het netwerk eenvoudig te beheren.

De MGE Galaxy 7000 biedt tevens de mogelijkheid tot een koude start in geval van een stroomstoring en is parallel in te zetten om de noodstroomvoorziening uit te breiden of een extra beveiliging aan te brengen.