Effectory en Volkskrant Banen organiseren 'Beste Werkgevers' 2009

woensdag 10 december 2008

Inschrijving meest uitgebreide werkgeversonderzoek inmiddels van start gegaan

 

Hotlinks:

- Website ‘Beste Werkgevers’

- Inschrijven ‘Beste Werkgevers 2009

 

Amsterdam, 10 december 2008 – Effectory, marktleider op het gebied van medewerkersonderzoeken en Volkskrant Banen, het carrièreplatform voor hoger opgeleiden, organiseren wederom de verkiezing voor beste werkgevers van Nederland. In juni 2009 maken beide partijen de beste werkgevers van Nederland bekend.

 

‘Beste Werkgevers’ is het meest uitgebreide werkgeversonderzoek naar de tevredenheid onder werknemers van Nederland, vanwege het grote aantal deelnemende bedrijven in combinatie met het grote aantal ondervraagde werknemers. Deelname aan het onderzoek is volledig anoniem. Afgelopen jaar namen 315 bedrijven deel aan dit onderzoek.

 

Het ‘Beste Werkgevers’-onderzoek is door Effectory en Volkskrant Banen ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland.

Bedrijven kunnen op twee manieren deelnemen aan het onderzoek. Enerzijds is het mogelijk mee te werken aan een op maat gemaakt onderzoek. Daarnaast kunnen bedrijven deelnemen op basis van een quickscan, waarbij een a-selecte steekproef van medewerkers een vragenlijst invult. Op deze manier is de drempel voor deelname voor bedrijven laag.

 

Bij een minimale ‘Beste Werkgevers’-score van 6,75, gebaseerd op het algemene tevredenheidoordeel van de medewerkers, kwalificeert een organisatie zich voor de verkiezing. Van de 315 deelnemende bedrijven die zich voor de afgelopen editie aanmeldden kwalificeerden zich uiteindelijk 154 bedrijven als ‘Beste Werkgever’.

 

Mateo Mol, uitgever van Volkskrant Banen: “Met 315 deelnemende bedrijven en uiteindelijk 154 gekwalificeerde bedrijven was de ‘Beste Werkgevers’-verkiezing 2008 een groot succes. De onderzoeksresultaten bieden de lezers van ons weekblad en de bezoekers van onze website interessante informatie in hun zoektocht naar een leuke baan.”

 

Marc Sijtstra, algemeen directeur van Effectory: “Het feit dat zoveel bedrijven aan onze verkiezing deelnemen is voor ons een indicatie dat organisaties steeds meer waarde hechten aan het oordeel van hun medewerkers. Ook het feit dat de drempel om deel te nemen zo laag ligt, verklaart in belangrijke mate de hoge respons.”

 

Winnaars van de verkiezing ‘Beste Werkgevers’ 2008 met de hoogste medewerkerstevredenheid waren Loyens en Loeff (> 1.000 medewerkers) en Kamer van Koophandel Centraal Gelderland (< 1.000 medewerkers). Grootste stijgers in medewerkerstevredenheid waren HEMA (> 1.000 medewerkers) en Het Waterlaboratorium (< 1.000 medewerkers).

 

Alle bedrijven met 100 medewerkers of meer kunnen deelnemen aan de verkiezing ‘Beste Werkgevers’ 2009.