Duurzame kinderhulp niet geraakt door kredietcrisis

woensdag 10 december 2008

Horeyezon CADsourcing B.V., KWA Bedrijfsadviseurs B.V. en Tancredo ondersteunen Net4kids projecten

 

Amstelveen, 10 december 2008 – In weerwil van de kredietcrisis blijven bedrijven uit het MKB doneren aan Net4kids, de non-profit organisatie die donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in het buitenland. Investeren in duurzame projecten lijkt niet conjunctuurafhankelijk te zijn en ook bedrijven die investeren in duurzame projecten lijken minder te lijden onder de kredietcrisis dan bedrijven die dat niet doen. Ook dit jaar ondersteunen veel MKB’ers verschillende projecten van Net4kids, waarbij de transparantie van de organisatie een rol speelt. Enkele voorbeelden van bedrijven die dit jaar initiatieven van Net4kids ondersteunen zijn Horeyezon CADsourcing B.V., KWA Bedrijfsadviseurs B.V. en Tancredo. Deze bedrijven onderstrepen hiermee het belang dat zij hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Horeyezon CADsourcing B.V.

Om de structurele ondersteuning aan en samenwerking met Net4kids te bevestigen, heeft Horeyezon CADsourcing B.V. begin 2008 besloten de Loreto Day School in Calcutta (India) te steunen. Aangezien veel technische specialisten van Horeyezon uit India komen was de keuze voor het project in Calcutta ook snel gemaakt. Arne Vissers, adviseur outsourcing bij Horeyezon: “Net4kids ondersteunt alleen duurzame projecten. In de filosofie van Net4kids hebben kinderen de toekomst en zijn zij in staat een duurzame verandering te realiseren. Duurzaamheid en transparantie zijn daarnaast allebei waarden die naadloos aansluiten bij de werkwijze van Horeyezon en daarom verbinden wij ons ook het volgende jaar aan de Loreta Day School.”

 

KWA Bedrijfsadviseurs B.V.

KWA Bedrijfsadviseurs B.V. doneert al sinds een aantal jaren aan projecten van Net4kids. In 2008 heeft KWA bijgedragen aan de bouw en inrichting van het Madular gezondheidscentrum in Pakistan. “Er werden (en worden) jaarlijks veel kerstkaarten verstuurd. Je boodschap – hoe goed bedoeld ook – verliest echter zijn waarde in die grote stroom. Wij voelden het meer en meer als verspilling in meerdere opzichten. Vervolgens is er een kostenraming gemaakt van een kerstmailing en is besloten dat bedrag jaarlijks aan een goed doel te doneren,” aldus Marga Steenbeek, office manager van KWA. “Net4kids spreekt aan omdat al het geld wordt gebruikt voor de goede doelen. Voor de kosten van bedrijfsvoering worden sponsors gezocht en daardoor blijft er niets ‘aan de strijkstok’ hangen”.

 

Tancredo

Tancredo, HR adviesbureau gericht op de IT-sector, heeft zich ook verbonden aan een project van Net4kids: de bouw en renovatie van een basisschool in Nepal (Cheeso-Pani). Ad van Gageldonk, directeur van Tancredo: “We zijn van mening dat bedrijven een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Bij het steunen van goede doelen is het vaak echter niet duidelijk waar je geld precies aan wordt besteed. Bij Net4kids kan je zien wat er met je geld gebeurt en dat het naar het doel gaat waarvoor het is bedoeld.”

 

Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids en onlangs uitgeroepen tot filantroop van het jaar: “Dat wij in het Westen last hebben van een financiĆ«le crisis is erg genoeg, maar het zou vreselijk zijn wanneer de kinderen die met onze steun hun leven aan het opbouwen zijn, daar de dupe van worden. Het doet ons goed te weten dat bedrijven als Tancredo, KWA en Horeyezon deze projecten blijvend ondersteunen.”