Axis Communications benoemt Edwin Roobol tot regional manager

dinsdag 9 december 2008

Roobol verantwoordelijk voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Centraal- en Oost Europa

 

Rotterdam, 9 december 2008 – Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, benoemt Edwin Roobol tot regional manager voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland (DACH) en Centraal- en Oost Europa per 1 januari 2009. Hij vervangt de huidige regional manager Magnus Ekerot, die Axis Communications zal verlaten.

 

In zijn rol als regional manager is Edwin Roobol verantwoordelijk voor de strategie en ontwikkeling van Axis in de genoemde regio. “Axis heeft in de afgelopen jaren een stevige positie weten te verwerven binnen deze regio”, zegt Edwin Roobol. “Op verschillende vlakken zijn de resultaten erg positief te noemen. Dit biedt mij een uitstekende uitgangspositie om het schip op koers te houden. Ik verheug me op deze taak.”

 

Edwin Roobol kijkt inmiddels terug op een lange loopbaan bij Axis Communications. Van oktober 2000 tot augustus 2005 was Roobol channel manager voor Axis Communications Benelux. Na een korte overstap naar Griffid, leverancier van platformonafhankelijke IP-surveillance software, keerde Roobol in 2006 terug naar Axis in de rol van key account manager, waarin hij verantwoordelijk was voor een aantal wereldwijde system integrators in EMEA (Europe, Middle East and Africa). Daarnaast was hij ook lid van het EMEA management team. Vanaf januari 2008 was Roobol director strategische accounts EMEA binnen Axis Communications.