MITEL koppelt software los van hardware

dinsdag 3 november 2009

Series X biedt betere integratie en meer keuzevrijheid klant

Nieuwegein, 3 november 2009, Onder de naam Series X slaat Mitel een nieuwe richting in met zijn strategie. Communicatiesoftware wordt daarbij 'losgekoppeld' van hardware en is daarmee onafhankelijk in te zetten. De klant beschikt zo over meer keuzevrijheid waardoor complexiteit en kosten afnemen. Daarnaast wordt het mogelijk Mitel-applicaties verder met elkaar te integreren. De vernieuwde strategie omvat diverse communicatietoepassingen waarmee de productiviteit van medewerkers verbetert en flexibiliteit toeneemt.

Mitel Dynamic Extension
Als eerste resultaat van de nieuwe strategie introduceert Mitel Dynamic Extension. Deze applicatie gaat verder dan Fixed Mobile Convergence (FMC) en zorgt ervoor dat het niet meer uitmaakt via welk (mobiel) toestel de medewerker bereikbaar is. Alle apparaten zoals gsm, bureautoestel (van Mitel of andere leverancier) of de analoge telefoon thuis, zijn beschikbaar via één nummer. Aan dit nummer is slechts één voicemailbox gekoppeld. Hiermee neemt de persoonlijke bereikbaarheid, beheersbaarheid en flexibiliteit sterk toe. Mitel Dynamic Extension is te integreren in Mitel Communications Director software en is beschikbaar op het Mitel 3300 IP Communications Platform (ICP) of een standaard server van Sun, HP, of IBM.

Doordat hardware en software vanaf nu onafhankelijk van elkaar inzetbaar zijn, wordt het ook eenvoudiger Mitel- applicaties te integreren met andere softwaretoepassingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk location based services of presence applicaties eenvoudig te combineren met Mitel communicatiesoftware. Tevens krijgt een klant meer keuzemogelijkheden als het gaat om de aangesloten hardware. Naast de Mitel 3300 wordt onder meer de hardware van Sun, HP en IBM nu door Mitel's software ondersteund. Dit heeft als voordeel dat de klant optimaal gebruik kan maken van de Mitel functionaliteit, zonder daar een geheel nieuw hardwareplatform voor te hoeven aanschaffen. Dit scheelt enerzijds investeringskosten - als er al een server staat - en anderzijds bespaart het energie. Eén server verbruikt immers minder stroom en heeft ook minder koeling nodig dan twee.

Gijs Borsboom, Sales Director Nothern Europe: "Voor Mitel's strategie is de loskoppeling van hard- en software van fundamenteel belang. Hierdoor zijn wij in staat onze software steeds beter te combineren met bijvoorbeeld branchetoepassingen, maar anderzijds biedt dit ook de mogelijkheid ons in toenemende mate op hosted telefonie te richten"

Voor meer informatie zie: http://www.mitel.com/seriesx
View Mitel video at http://www.mitel.com/seriesx
View Mitel images at http://www.mitel.com/DocController?documentId=32071
Follow Mitel (@mitel) on Twitter