Cisco faciliteert op afstand vergaderen tijdens VN-klimaattop

donderdag 29 oktober 2009

Remote deelnemen aan COP15 met collaboration-platform van Cisco

Amsterdam, 29 oktober 2009 - Cisco faciliteert de VN-klimaattop in Kopenhagen met het Global Climate Change Meeting Platform (GCCMP), een krachtig collaboration-netwerk bestaande uit Cisco TelePresence en andere technologieën voor op afstand vergaderen. Hierdoor kunnen afgevaardigden en collega's op afstand  deelnemen aan de VN-conferentie van 7-18 december in Kopenhagen (COP15) en op duurzame en efficiënte wijze mee discussiëren over toekomstige klimaatverandering.

Cisco's Global Climate Change Meeting Platform, dat het Bella conferentiecentrum in Kopenhagen verbindt met een aantal parlementsgebouwen, VN- en Cisco-locaties wereldwijd via een beveiligd IP-netwerk, zal live video-, audio- en webconferencing-faciliteiten verlenen aan vijftien- tot achttienduizend afgevaardigden uit meer dan 192 landen en zo'n vierduizend persvertegenwoordigers. Belanghebbende partijen van over de hele wereld zijn hierdoor in staat besprekingen over het vraagstuk van klimaatverandering te voeren zonder de tijd, kosten of CO2-uitstoot die reizen met zich meebrengt.

Hotlinks
COP15 website
• Meer informatie over Cisco en COP15
• Meer informatie over het Global Climate Change Platform
• Voor het online aanvragen van een vergadering voor en na COP15

Wereldwijd vergaderen
Het Bella Centre-conferentiecentrum in Kopenhagen wordt uitgerust met vier Cisco TelePresence-kamers, die het gevoel geven dat zowel de aanwezige als externe deelnemers in dezelfde ruimte zitten. Deze kamers komen via een beveiligd privénetwerk in verbinding te staan met 75 Cisco TelePresence kamers, het Deens ministerie van Klimaat en Energie en een aantal Deense ambassades over de hele wereld. Afgevaardigden kunnen zowel vóór, tijdens als na de COP15 gratis gebruik maken van deze faciliteiten en zo overleggen en onderhandelen met collega's, deskundigen of andere belanghebbenden onafhankelijk van hun locatie. Andere locaties, die mogelijk verbonden worden met de conferentie, zijn het UNFCCC-secretariaat in Bonn, het UNEP in Nairobi, het VN-hoofdkwartier in New York en Palais des Nations en het UNICC in Genève.

Technologiepartner
Eerder dit jaar verkoos het Deens ministerie van Buitenlandse Zaken Cisco als officiële technologiepartner van de COP15, die van 7 tot 18 december plaatsvindt in de Deense hoofdstad. Cisco's samenwerking met Denemarken duurt tot eind 2010. Gedurende die periode zal Cisco zijn GCCMP inzetten voor collaboration-doeleinden voor diverse intergouvernementele instanties en organisaties. Ook in zijn eigen bedrijfsvoering Cisco streeft naar een hoge mate van verantwoordelijkheid voor het milieu. Cisco's visie op dit gebied is dat technologie een cruciale rol speelt in het omgaan met de milieu- en energie-uitdagingen. Intern heeft Cisco 482 TelePresence eenheden ingezet op meer dan 160 locaties, die de uitstoot van broeikasgassen door zakelijke reizen verminderen met bijna 123.000 ton.

Niels Furu, Vice President, Cisco Europa: "Het Global Climate Change Meeting Platform is een ideale virtuele ontmoetingsplaats voor discussies tussen regeringen, NGO's, IGO's en media tijdens de klimaattop en daarbuiten. Dankzij het platform ervaren deelnemers geen vertraging in beeld of geluid en hebben ze de indruk zich in dezelfde ruimte te bevinden als hun gesprekspartner. Juist tijdens het bespreken van kritieke zaken als de klimaatproblematiek is lichaamstaal en intonatie erg belangrijk voor een juiste overdracht van de boodschap."

Interviewmogelijkheid via TelePresence
Voor pers is er tevens beperkte mogelijkheid om afgevaardigden via TelePresence te interviewen. Op het kantoor van Cisco in Amsterdam Zuid-Oost is er gelegenheid om vertegenwoordigers van de Nederlandse regering te interviewen. Via de website http://telepresence-scheduling.cop15.dk is het mogelijk een aanvraag voor een vergadering via TelePresence te boeken. Of mail naar Cisco(at)whizpr.nl voor het faciliteren van een interview via TelePresence tijdens de klimaattop.