Nederlandse serious game wint JAPAN PRIZE 2009

donderdag 29 oktober 2009

Sharkworld van Ranj Serious Games biedt projectmanagers effectieve training

Rotterdam/Tokyo, 29 oktober 2009 - De Nederlandse trainingsgame Sharkworld, op initiatief van het OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf, en ontwikkeld en geproduceerd door Ranj Serious Games, is de winnaar geworden van de JAPAN PRIZE 2009 in de categorie 'Continuing Education'. Deze prestigieuze prijs is in het leven geroepen door de publieke omroep van Japan, NHK (Nippon Hōsō Kyōkai) en bestaat al sinds 1965. De prijs is aan het Rotterdamse Ranj uitgereikt in aanwezigheid van het prinselijke paar van Japan.

Hotlinks

- Foto's Ranj presentatie bij Japan Prize
-
Screen shots Sharkworld
-
Aanvullende informatie over Sharkworld
- Aanvullende informatie over de Japan Prize

Sharkworld
Sharkworld is ontwikkeld in opdracht van OTIB. De game traint projectmanagers vanuit een virtuele omgeving spelenderwijs in alle facetten van het management van technische projecten. De game is online te spelen, kent een netto speeltijd van vijf dagen en is gratis te spelen voor studenten en OTIB-leden.

JAPAN PRIZE
De JAPAN PRIZE is een internationale, educatieve programmawedstrijd die erop gericht is de kwaliteit van educatieve programma's wereldwijd te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de internationale uitwisseling en samenwerking op dit vlak. Sinds 2008 is de JAPAN PRIZE niet alleen bedoeld voor televisieprogramma's, maar ook voor websites, educatieve games en andere interactieve producten met audiovisuele content. Voor de JAPAN PRIZE 2009 zijn 324 inschrijvingen gedaan door 196 organisaties uit 65 landen.


Marcus Vlaar, Creatief Directeur van Ranj: "We zijn ontzettend vereerd dat we deze belangrijke internationale prijs in de wacht gesleept hebben. Dat we hier winnen heeft zeker ook te maken met het feit dat Nederland wereldwijd voorop loopt op het gebied van serious gaming."

European Innovative Games Award
Verleden jaar won Sharkworld al de European Innovative Games Award. Tegelijkertijd met deze Europese award won Ranj voor hetzelfde spel ook de Dutch Game Award, uitgereikt tijdens het business event Game in the City. Sharkworld werd hier winnaar in de categorie Best Serious Game.