Digitale televisie op Sony BRAVIA LCD-TV's zonder aparte settopbox

donderdag 29 oktober 2009

Bijna driekwart van alle Sony BRAVIA LCD-TV's door Ziggo gecertificeerd

Badhoevedorp, 29 oktober 2009 - De nieuwste generatie Sony BRAVIA CI+ televisies zijn officieel gecertificeerd door Ziggo. Dit betekent dat consumenten direct digitaal televisie kunnen kijken zonder aparte digitale ontvanger. Bijkomend voordeel is dat alles te bedienen is met één afstandbediening en dat het beeldformaat automatisch correct wordt ingesteld door de televisie. Vrijwel alle CI+ televisies ondersteunen bovendien High Definition (HD).


Settopbox verleden tijd
De settopbox is als het ware vervangen door een speciale Ci+ kaart die in combinatie met een smartcard van Ziggo digitale televisiesignalen decodeert. De digitale televisiemodule van Ziggo, gebaseerd op het CI+ protocol, is een smartcardhouder ter grootte van een platte mobiele telefoon. Deze past in het Common Interface Plus slot dat zich in steeds meer High Definition-televisies aan de zij- of achterkant bevindt.In totaal zijn nu 44 Sony BRAVIA modellen geschikt voor Ziggo digitale televisie. Dat is bijna driekwart van alle BRAVIA televisies van Sony. Sinds losse Ci+ modules beschikbaar zijn is er veel vraag naar dit product en is een groot aantal modules reeds verkocht. Consumenten willen de module direct in een door Ziggo gecertificeerde BRAVIA-lcd televisie gebruiken en zo optimaal genieten van televisiebeelden in High Definition kwaliteit.

Richard van Santen, Marketing Manager Home Electronics bij Sony Benelux: "Nederlandse consumenten willen genieten van digitale televisie zonder een aparte settopbox, kabels en afstandsbediening. Nederlandse Ziggo abonnees kunnen nu probleemloos gebruikmaken van de geïntegreerde HD DVB-C tuners in ons nieuwste assortiment BRAVIA High Definition LCD-televisies. Deze televisies zijn voorzien van de nieuwe common interface plus-standaard. Hiervoor is ook een Ziggo gecertificeerde CI+ CA Module vereist, die in de Nederlandse detailhandel verkrijgbaar is."

 

Lees hier alles over CI+, de werking en de televisies.