KPN/Getronics selecteert StartReady als preferred OCS-partner

maandag 2 november 2009

KPN/Getronics wordt belangrijk kanaal voor OCS-implementaties

Uithoorn, 2 november 2009 - KPN/Getronics heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met StartReady, leverancier van op Microsoft-technologie gebaseerde appliances. Door de overeenkomst kunnen bedrijven in het groot-, midden- en kleinbedrijf snel en efficiënt gebruik maken van de voordelen van ‘Het Nieuwe Werken’, zoals via chat of video conferences overleggen met een of meerdere mensen op verschillende locaties.

StartReady biedt Microsoft OCS (Office Communications Server) aan als een appliance: een kant-en-klare Unified Communications-toepassing die hardware, software en alle onderliggende Microsoft-licenties in één product verenigt. Microsoft OCS gebruikt de kracht van software om alle vormen van communicatie tussen mensen en organisaties te stroomlijnen, ongeacht medium, platform, toestel of locatie. Volgens Gartner is dit momenteel het beste product op dit gebied.

Met de appliance van StartReady heeft KPN/Getronics een Unified Communications-oplossing in handen die in korte tijd bij klanten is uit te rollen, zonder dure consultants in te schakelen. Dit levert kostenbesparingen tot 45 procent op. Met de appliance van StartReady in het portfolio vormt KPN/Getronics nu een belangrijk distributiekanaal voor Microsoft OCS-implementaties in het klein-, midden- en grootbedrijf tot duizend gebruikers. KPN/Getronics heeft kennis van de huidige omgeving en kan de klant goed begeleiden bij de transitie.

Verder heeft KPN/Getronics met de oplossing van StartReady een kwalitatief hoogwaardige oplossing aan het portfolio toegevoegd die inmiddels bij meer dan 40 bedrijven in binnen- en buitenland operationeel is, waaronder het Nederlandse
Cito, ontwikkelaar van examens, toetsen en volgsystemen.

John van Vianen, VP Information & Communication Solutions (ICS) van Getronics: "Met de appliances van StartReady kunnen we klanten laten profiteren van de mogelijkheden van ‘Het Nieuwe werken’, zonder dat daar grote aanpassingen in de ICT-infrastructuur of lange implementatietrajecten voor nodig zijn. Een bijkomend voordeel is dat deze oplossing vijf keer minder stroom verbruikt dan vergelijkbare Microsoft OCS-configuraties,” aldus John van Vianen, directeur van Getronics ICS. “Dit draagt bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en betekent tevens hoge kostenbesparingen.”

Lucas Wensing van StartReady: "We zagen dat bedrijven tot duizend gebruikers de mogelijkheden van ‘Het Nieuwe Werken’ graag willen gebruiken, maar aanhikken tegen de lange en dure IT-projecten en de hoge beheerskosten. Door onze appliances waarbij Unified Communications wordt aangeboden als totaaloplossing, waarbij hard- en software in één product verenigd zijn, kan deze in twee dagen geïnstalleerd en op afstand beheerd worden. Door onze overeenkomst met KPN/Getronics worden de mogelijkheden van ‘Het Nieuwe Werken’ bereikbaar voor veel meer bedrijven in het groot-, midden- en kleinbedrijf. ‘

                                                                                                        ------------------------