Hitachi Data Systems brengt flexibele cloud computing-oplossingen

dinsdag 13 oktober 2009

Hitachi Data Systems brengt flexibele cloud computing-oplossingen

Uitgebreid aanbod voor publieke en private cloud-omgevingen

Amsterdam, 13 oktober 2009 -
Hitachi Data Systems, dochteronderneming van  Hitachi, Ltd. (NYSE: HIT) en leverancier van Services Oriented Storage Solutions kondigt een nieuw portfolio cloud-technologieën aan. Hiermee wil HDS de toepassing van zakelijke cloud computing-omgevingen stimuleren en vereenvoudigen.

Hotlinks:
- Agile Cloud solutions
- Hitachi Content Platform

- Video Hitachi Data Systems en cloud computing  
- Blogs HDS storage-experts:
Miklos Sandorfi
Hu Yoshida
Michael Hay
- Volg HDS op Twitter

Het nieuwe cloud-portfolio bevat een serie geïntegreerde oplossingen om een gevirtualiseerde pool voor block, file en content storage te creëren. Hiermee worden de verschillende toepassingen van cloud computing ondersteund en kunnen organisaties cloud computing in hun eigen tempo implementeren. Als onderdeel van het cloud computing-aanbod, introduceert Hitachi ook het nieuwe Content Platform dat zowel beveiliging als betrouwbaarheid voor cloud-infrastructuren garandeert.

"Bestaande cloud-methodieken komen niet tegemoet aan de eisen van heterogene omgevingen waar veel organisaties over beschikken. Hierdoor ontstaan dezelfde onderbenutte datasilos die organisaties met cloud computing juist proberen te vermijden", zegt Miklos Sandorfi, chief strategist, File & Content Services bij Hitachi Data Systems. "Hitachi levert een geïntegreerde cloud-omgeving die alle storage-bronnen virtualiseert naar een enkelvoudige, flexibele infrastructuur die kosten bespaart, risco's verlaagt en eenvoudig te beheren is."

Flexibele cloud-omgeving
Met storage-virtualisatie garandeert Hitachi Data Systems een veilige en flexibele omgeving, die bovendien privacy biedt in gedeelde cloud-infrastructuren. Door het ondersteunen van verschillende protocollen en technologieën van derden wordt de cloud-omgeving niet een aparte silo. Bovendien blijven bedrijven en service providers met hun nieuwe cloud-infrastructuur profiteren van eerder gedane investeringen in hardware en software en hoeven er geen onderdelen van de infrastructuur vervangen of aangepast te worden.

Met het geïntegreerde portfolio cloud-oplossingen van Hitachi beschikken klanten over een flexibele cloud-infrastructuur waarmee zij hun IT-omgeving efficiënter kunnen beheren vanuit een enkelvoudige command suite. Daarnaast kunnen ze sneller inspelen op de veranderende eisen op het gebied van storage-beschikbaarheid en –performance en zijn ze in staat hun data voordeliger te beveiligen. De bedrijfsinformatie is overal en altijd snel te vinden en te gebruiken.

Nieuwe cloud-oplossingen
Het nieuwe Hitachi Content Platform biedt cloud storage, archivering en business continuity. Daarnaast schermt het bedrijfskritische data binnen een omgeving af om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Verder is het mogelijk voor specifieke data intelligent content storage toe te passen die meer functionaliteit biedt dan alleen traditionele archivering van data.

Hitachi Data Systems breidt in de komende periode zijn cloud computing-aanbod verder uit om de Hitachi BladeSymphony technologie en andere server-platforms te integreren. Hiermee levert het een compleet geïntegreerde en beveiligde publieke en private cloud infrastructuur.