Aankondigingen Oracle OpenWorld 2009 - Dag 2

woensdag 14 oktober 2009

Beste redacteur,

Oracle OpenWorld 2009 is begonnen en ook dit jaar doet Oracle tijdens dit evenement verschillende aankondigingen. Om u niet te overspoelen met persberichten, zullen wij de belangrijkste persberichten per dag bundelen en categoriseren (applicaties - middleware - database, partners en overig). Van deze aankondigingen geven wij u de titel, een korte beschrijving en een link naar het originele bericht. Op die manier heeft u snel een overzicht van alle door Oracle verspreide berichten. In sommige gevallen zullen we er voor kiezen om een enkel bericht wel apart te versturen.

Alle persberichten, foto's, keynotes en andere informatie over Oracle OpenWorld zijn terug te vinden op de website van het Oracle OpenWorld 2009 Media Center: http://www.oracle.com/corporate/openworld-2009-mediakit.html.

Aankondigingen Oracle Open World 2009 - Dag 2


Applicaties - Middleware - Database
Oracle Database Vault verbetert beveiliging van SAP-applicatiegegevens

Oracle Database Vault voorkomt dat database-gebruikers de SAP-applicatiebeveiliging kunnen omzeilen en data direct via ad-hoc database-query-tools benaderen.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036690)

Oracle introduceert virtualisatiesoftware Oracle VM 2.2
Nieuwe release ondersteunt nieuwste AMD en Intel processoren, biedt belangrijke prestatieverbeteringen en green computing-mogelijkheden.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036767)

Nieuw Oracle VM Storage Connect Framework biedt eenvoudiger storage- en serverbeheer in virtuele en cloud-omgevingen
Oracle VM Storage Connect Framework biedt Application Programming Interface zodat storagebeheer in een Oracle VM-omgeving gemakkelijker wordt. Deelnemende storageleveranciers werken nauw samen met Oracle om interoperability met hun storage-platformen te bieden.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036766)

Nieuwe records in benchmark-resultaten voor prestatie en schaalbaarheid
Oracle Database op Fujitsu servercluster behaalt recordresultaat in SAP Business Intelligence Data Mart Standard Application-benchmark. De prestatiescore is drie keer hoger dan het beste IBM DB2 resultaat.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036697)

Oracle Retail introduceert geintegreerde voorraadbeheer-suite
De nieuwe voorraadbeheeroplossing van Oracle Retail combineert en verbetert de toepassingen Oracle Retail Replenishment Optimization, Oracle Retail Demand Forecasting en Oracle Retail Advanced Inventory Planning. Hierdoor zijn winkeliers beter in staat vraag en aanbod op elkaar af te stemmen om de inkoop en voorraad te optimaliseren.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036666)

Oracle introduceert nieuwe financiële toepassingen voor bedrijfsbrede stress-testen
Dankzij de Oracle Reveleus Enterprise Risk Analytical-applicaties kunnen financiële instellingen uitvoeriger stress-testen uitvoeren, om te beoordelen hoe organisaties reageren op veranderende regelgeving en economische ontwikkelingen.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036667)

Uitbreidingen van Mobile CRM en Social CRM voor Oracle CRM On Demand

Nieuwe functionaliteit levert betere samenwerkings- en communicatiemogelijkheden voor sales-professionals.
(http://www.marketwire.com/press-release/Oracle-Corporation-NASDAQ-ORCL-1058732.html)

Oracle boekt recordresultaat schaalbaarheid in nieuwe benchmark

Oracle Database op Sun's Intel-gebaseerde blade-module heeft een recordscore behaald in de SAP Sales and Distribution Parallel Standard Application-benchmark met het SAP Enhancement Package 4 voor SAP ERP 6.0 (Unicode).
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036696)

Andy Mendolsohn legt uit hoe Oracle Database 11g Release 2 kosten kan besparen
De senior vice president van Database Server Technologies bij Oracle heeft tijdens Oracle OpenWorld 2009 uitgelegd hoe Oracle Database 11g Release 2 de it-kosten van een bedrijf kan verlagen. Onder andere door servers te virtualiseren en gebruik te maken van een storage grid.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036698)

Thomas Kurian licht Oracle Complete, Open en Integrate softwareportfolio toe

De executive vice president van Product Development bij Oracle heeft tijdens Oracle OpenWorld2009 aan de hand van klantcases en productdemo's uitgelegd hoe klanten profiteren van de integratie tussen Oracle applicaties, middleware, database en Infrastructure & management-software.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036776)

Gebruikers kiezen Oracle Exadata voor uitzonderlijke prestaties in data-warehousing en OLTP-applicaties

Overzicht van bedrijven wereldwijd die onlangs voor Oracle Exadata hebben gekozen.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036688)

Recente nieuwe gebruikers van Oracle Database 11g

Overzicht van bedrijven wereldwijd die onlangs voor Oracle Database 11g hebben gekozen.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036686)

Partner
Integratie van Oracle CRM On Demand met InQuira's Self-Service On Deman webtoepassingen

De mogelijkheden van Oracle CRM On Demand en van Inquira's On Demand Web Self-Service-toepassingen zijn geïntegreerd. Hierdoor ontstaat de enige geïntegreerde enterprise multichannel CRM-dienst voor zowel on demand als on premise.
(http://www.marketwire.com/press-release/Oracle-Corporation-NASDAQ-ORCL-1058729.html)

Overig
Oracle maakt winnaars Enable the Eco-Enterprise awards 2009 bekend

15 awards zijn uitgereikt die laten zien hoe klanten en partners gezamenlijk duurzame bedrijfsprocessen opzetten op basis van Oracle-producten.
(http://www.marketwire.com/press-release/Oracle-Corporation-NASDAQ-ORCL-1058728.html)

Oracle Insurance viert eenjarig bestaan

Oracle Insurance kijkt terug op een succesvol eerste jaar waarin verschillende productupgrades en integraties plaatsvonden en een aantal innovatieve implementaties verder uitgevoerd.
(http://www.oracle.com/us/corporate/press/036684)

---------

Oracle Innovation Showcase
Al meer dan 32 jaar is Oracle als technologische vernieuwer verantwoordelijk voor de manier waarop bedrijven zaken doen. Voor meer informatie over Oracle's nieuwste technologieën, gaat u tijdens de 100 dagen voor Oracle OpenWorld naar de Innovation Showcase. Ga naar www.oracle.com/innovation voor meer informatie.