Larry Ellison kijkt vooruit op aankomende release van Oracle Enterprise Manager in Oracle OpenWorld keynote

donderdag 15 oktober 2009

Larry Ellison kijkt vooruit op aankomende release van Oracle Enterprise Manager in Oracle OpenWorld keynote
 

Nadruk op integratie met My Oracle Support en Oracle Fusion Applications en demonstratie van geautomatiseerde beheermogelijkheden

San Francisco / De Meern, 15 oktober 2009
- Larry Ellison, Oracle's CEO, heeft tijdens zijn keynote op Oracle OpenWorld 2009 de toekomstige mogelijkheden van Oracle Enterprise Manager toegelicht, waaronder ondersteuning voor het beheer van Oracle's next-generation Fusion Applications en de nieuwe integratie met Oracle's support-diensten.

Hotlinks
Oracle Enterprise Manager
My Oracle Support
IDC, My Oracle Support: How Oracle is Expanding Software Support Services Capabilities Online (PDF)
My Oracle Support (PDF)

Oracle Enterprise Manager is een uitgebreid en volledig productassortiment van beheersoftware voor applicaties, middelware, database en virtuele infrastructuren. Door deze overkoepeling biedt Oracle Enterprise Manager top-down applicatiebeheer voor zowel Oracle-software als toepassingen van andere leveranciers. De demonstratie tijdens de keynote toonde onder andere Oracle Enterprise Manager dashboards voor Oracle Fusion Applications, waardoor beheerders alle aspecten van deze toepassingen gemakkelijk kunnen monitoren en beheren.

Integratie My Oracle Support
Ellison ging tijdens zijn keynote ook in op de geplande integratie met My Oracle Support, Oracle's next-generation online aanbod van gebruikers-support. Via deze webportal hebben klanten altijd toegang tot de meest recente ondersteuningsinformatie, fora, communities en productmeldingen. De integratie van My Oracle Support met Oracle Enterprise Manager biedt proactieve aanbevelingen voor patches en de geautomatiseerde implementatie daarvan. Gebruikers zijn hierdoor minder tijd kwijt aan patch-management. Bovendien zijn de systemen van deze klanten continu up-to-date. Daarnaast wordt de zichtbaarheid op de productieomgeving vergroot, zodat bedrijven eenvoudiger in staat zijn te voldoen aan wet- en regelgeving.

De integratie biedt klanten eenzelfde gebruikerservaring met zowel applicaties, systeem als server management-omgevingen. De mogelijkheden zijn vanuit Oracle Enterprise Manager te gebruiken, waardoor het niet nodig is om apart in te loggen in een ander systeem. Beheerders hebben een totaaloverzicht in een centraal console.

Toekomstige uitbreidingen Oracle Fusion Applications
Voor Oracle Fusion Application staan verschillende uitbreidingen gepland. End-to-end beheer van applicatieperformance biedt beheerders de gelegenheid om toepassingen van gebruikerservaringen tot en met de infrastructuur te monitoren, zonder dat hiervoor verschillende tools nodig zijn. Hierdoor worden sommige onderhoudstaken overbodig en andere zullen aanzienlijk minder tijd vragen.

Daarnaast kan er binnenkort een verband worden gelegd tussen bedrijfsprocessen en IT-activiteiten door Key Business Performance Indicators te relateren aan IT-componenten. Op die manier kan IT sneller en effectiever worden ingezet afhankelijk van de vraag vanuit de organisatie.

Verder moet Oracle Enterprise Manager in de nabije toekomst automatisch kunnen bepalen wat de status is van een applicatie en de afhankelijkheid ervan binnen verschillen fysieke en virtuele onderdelen en omgevingen. Door geautomatiseerde detectie van veranderingen kan een probleem sneller worden vastgesteld en opgelost.