Tele2 Zakelijk implementeert Mitel Hosted VoIP bij Van Gansewinkel Groep Benelux

woensdag 9 september 2009

Besparing van telefoniekosten ruim 25%

Nieuwegein, 9 september 2009
– De Van Gansewinkel Groep heeft circa negentig vestigingen met ruim 3500 werkplekken in Nederland en België voorzien van een nieuw datanetwerk (zowel WAN als LAN) en telecommunicatienetwerk. Als onderdeel van het totale project is de telefonieomgeving vervangen door IP-telefonie van Mitel. De medewerkers van de specialist in het inzamelen, overslaan, recyclen en verwerken van alle soorten afval, krijgen zo de beschikking over een moderne en kosteneffectieve omgeving. Tele2 Zakelijk levert de hele omgeving, die bestaat uit een WAN, LAN en telefonieomgeving, als gehoste oplossing. Hierdoor zijn de kosten voor Van Gansewinkel overzichtelijk en hebben ze een centraal aanspreekpunt voor beheer van het volledige netwerk en de bijbehorende applicaties. De uitrol gebeurt in fases en is eind juli 2009 afgerond.

Hotlinks
Website Van Gansewinkel Groep
Website Tele2
Website Mitel
Mitel 3300 IP Communications Platform (ICP)

Van Gansewinkel Groep ging op zoek naar een volledig nieuwe netwerk- en telefonieomgeving. Enerzijds omdat de huidige omgeving niet meer voldeed aan de wensen en eisen van de organisatie. Anderzijds omdat de groep door recente fusies beschikt over verschillende netwerk- en telefoniesystemen, servicecontracten en wordt decentraal beheerd. Voor de telefonieomgeving is gekozen voor het Mitel 3300 IP Communications Platform (ICP). Voor de inrichting van de telefonieomgeving gebruikt Tele2 Zakelijk de specifieke kennis en ervaring van Mitel premier partner HPS ICT & Mobile Solutions uit Oss.

Met IP-telefonie wordt het mogelijk de bereikbaarheid beter en efficiënter te regelen en te verbeteren. Door te kiezen voor één type IP-platform wordt beheer gecentraliseerd waardoor fors bespaard wordt op beheerkosten. Verder zorgen een flexibel en uniform ingericht data- en telecommunicatienetwerk ervoor dat de organisatie in de toekomst eenvoudig nieuwe functionaliteit kan toevoegen.

"Kostenbesparing was een zeer belangrijke reden voor ons om over te gaan op VoIP van Mitel", zegt Ad Bakker, projectmanager RIING! project bij Van Gansewinkel. "Uit analyse bleek dat we ruim 25 procent konden besparen op de huidige telefoniekosten. Daarnaast was het beheer, onder andere het verhuizen en toevoegen van toestellen erg duur en tijdrovend. Met IP-telefonie is dat eenvoudiger en dus goedkoper."

Toekomstplannen IP-telefonie
Er is gestart met basisfunctionaliteit; IP-telefonie en IP-DECT. Door de flexibele en uniforme inrichting van het netwerk is het mogelijk om in de toekomst meer functionaliteit te gebruiken. "Met de Mitel IP-telefonie omgeving wordt het mogelijk bedrijfsprocessen en procedures te integreren in de telefonieomgeving", zegt Bakker. "Zo kunnen we in de toekomst koppelingen maken met onze agenda en e-mail. Ook kunnen we bedrijfs- en andere computersystemen integreren in de nieuwe omgeving. Met VoIP van Mitel zijn we klaar voor de toekomst."