HTC Tattoo maakt Android voor iedereen beschikbaar

dinsdag 8 september 2009

Utrecht, 8 september 2009 - HTC, marktleider in op Windows Mobile- en Android-gebaseerde telefoons, introduceert de HTC Tattoo: een smartphone op het Android-platform die personaliseren van de telefoon voor iedereen mogelijk maakt. De HTC Tattoo heeft een uitgesproken design en biedt de mogelijkheid de hardware, applicaties en inhoud van de telefoon te personaliseren. Zo hebben gebruikers van de smartphone de mogelijkheid hun eigen individuele mobiele ervaring te creëren.

Hotlinks

Website HTC
Klik hier voor afbeeldingen in hoge resolutie

“Met HTC Sense op de HTC Tattoo geven we gebruikers de mogelijkheid een eigen, unieke smartphone te creëren”, vertelt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. “De Tattoo is zowel qua interface aan de binnenkant, als de cover aan de buitenkant, aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Uit de feedback die we van gebruikers hebben gekregen op de HTC Hero, weten we dat HTC Sense hoog wordt gewaardeerd als toevoeging op het Android-platform. HTC blijft zich dan ook richten op het ontwikkelen van ervaringen waarmee gebruikers hun smartphone kunnen inrichten op basis van individuele wensen.”

HTC Tattoo is de tweede smartphone met HTC Sense, een mobiele belevenis die gebruikers centraal stelt. HTC onderzocht hoe mensen leven en communiceren, en baseerde hier zijn ontwerp op, geïnspireerd door drie principes: ‘Make it Mine’, ‘Stay Close’ en ‘Discover the Unexpected’.

Door de integratie van applicaties en communicatiemiddelen, zoals voicemails, e-mails, berichten, foto’s en status updates, in één samengevoegd overzicht, blijf je in nauw contact met je belangrijkste contactpersonen. Dit leidt tot een innovatieve en aangename telefoonervaring.

De stijlvolle Tattoo is klein, compact en past gemakkelijk in de hand of broekzak. Gebruikers hebben de mogelijkheid eigen unieke covers te ontwerpen en kopen, of een populair ontwerp uit te kiezen. Hierdoor kan de look van de smartphone worden aangepast aan de stemming of voorkeur van de gebruiker.

HTC Tattoo integreert Google’s innovatieve mobiele diensten, waaronder Google Maps, search, Google Mail, YouTube en Android market waar gebruikers duizenden populaire applicaties en games kunnen downloaden. Naast een groot Touch screen, heeft de Tattoo onder andere een 3.2 megapixel autofocus camera, een 3.5 stereo hoofdtelefoon en een geheugenslot voor MicroSD-kaarten.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC Tattoo is vanaf begin oktober beschikbaar in Nederland. De HTC Tattoo komt breed in de markt beschikbaar, onder andere via Vodafone en KPN vanaf EUR 0,- in combinatie met een abonnement.

 Belangrijkste kenmerken van de HTC Tattoo:
* Afmetingen: 106 x 55,2 x 14 mm
* Gewicht: 108 gram
* Netwerken: HSDPA/WCDMA: 900/2100MHz
                        Quadband GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz
* Besturingssysteem: Android
* Scherm: 2,8 inch TFT-LCD touch-sensitive met QVGA
* Camera: 3.2 MP
* Intern geheugen: 512 MB ROM; 256 MB RAM (met slot voor MicroSD-kaart)
* Bluetooth 2.0 met EDR en A2DP
* Draadloos: WiFi IEEE 802.11 b/g
* GPS: interne GPS-antenne
* Bediening: '4-way navigation wheel' met Enterknop
* Batterij: 1100mAh Li-ion
* Gesprekstijd: GSM: tot 6,5 uur/ WCDMA: tot 5.7 uur
* Standby-tijd: GSM: 14,2 dagen/ WCDMA: 21,7 dagen