Ericsson roept delegaties op ICT hoog op agenda UN Climate Change Conferentie te zetten

maandag 7 september 2009

Rijen, 7 september 2009 - Ericsson (NASDAQ:ERIC) heeft vandaag gesteld dat Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) cruciaal is bij het realiseren van een milieuvriendelijke infrastructuur voor de 21ste eeuw. Door slim gebruik te maken van de moderne communicatie-infrastructuur, kan de economische ontwikkeling doorgaan, terwijl de CO2-uitstoot drastisch wordt teruggedrongen.

 

Hans Vestberg, CFO en startend CEO van Ericsson, sprak vandaag op het Broadband World Forum in Parijs. "Er wordt al veel te lang gesteld dat het terugdringen van CO2-uitstoot een afweging is tussen economische ontwikkelingen enerzijds en de zorg voor onze planeet anderzijds. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Omdat de ICT-sector een grote rol kan spelen in het terugdringen van de CO2-uitstoot, is het belangrijk dat regeringsleiders ICT hoog op de agenda zetten op de aanstaande Conventie over de klimaatsverandering van de Verenigde Naties in Kopenhagen (COP15) in december."

 

Vestberg vervolgt: "Onderzoeken tonen aan dat ICT de wereldwijde CO2-emissie in 2020 met 15 procent kan terugdringen. Ericsson is ervan overtuigd dat met een innovatiegedreven klimaatagenda de reductie nog groter kan zijn. Moderne ICT-oplossingen, van onderwijs tot informatiediensten, in de gezondheidszorg tot de transportsector, geven toegang tot vitale diensten, zonder dat het milieu hoeft te worden opgeofferd."

 

Wat nodig is om de ongeveer 50-80 procent emissie bezuinigingen in 2050 te realiseren - het algemeen erkende niveau dat nodig is om de klimaatsverandering te stoppen - is het niet meer streven naar incrementele emissiereducties, maar om te werken aan een manier om zaken anders te doen; dus om 'slimmere manieren' te bedenken die meetbare besparingen kunnen leveren. Dit kan de kwaliteit van leven vergroten, terwijl de uitstoot drastisch verminderd wordt.

 

"Als vertegenwoordigers van de ICT-sector hebben Ericsson en andere grote spelers de taak om deze boodschap met onze regeringen en politici te delen", zegt Vestberg. "Op alle niveaus van de samenleving - regeringen, het bedrijfsleven en de burger - is commitment en actie nodig om verandering te realiseren. Een gedragen, gezamenlijke aanpak op COP15 is essentieel om zowel de duurzaamheid en de economische ontwikkelingen te waarborgen. ICT moet centraal staan in deze aanpak."

 

Ericsson streeft naar het terugdringen van zijn eigen koolstofverbruik. Hiervoor heeft Ericsson meetbare doelstellingen geformuleerd. Belangrijker is dat Ericsson een uitgesproken voorstander is van een innovatiegedreven klimaatagenda, gebruikmakend van technologie die ondersteunt in nieuwe manieren om zaken uit te voeren.