'SpicyLemon educatie' moet de kwaliteit van beveiliging binnen het onderwijs verbeteren

maandag 7 september 2009

Samenwerking met Heutink ICT en andere partners zorgt voor vlotte verspreiding software binnen complete onderwijssector

Sliedrecht / Hengelo, 7 september 2009 - SpicyLemon, beveiligingsexpert op het gebied van antivirus-software lanceert 'SpicyLemon educatie', een totaalpakket van beveiligingsproducten en gastlessen via een digitaal portaal. Het doel van 'SpicyLemon educatie'  is het optimaliseren van de kwaliteit van beveiliging  binnen het onderwijs.

Door samenwerking met partners die jarenlange technische ervaring in de educatieve sector hebben opgebouwd, is SpicyLemon in staat via een digitaal portaal informatie en technische support te leveren aan de onderwijssector. Het digitale portaal biedt onder meer beveiligingsinformatie, gratis gastlessen, support en thuislicenties. Daarmee bedient het portaal het gehele aanbod van primair tot universitair onderwijs.

Samenwerking met Heutink ICT
Met de introductie van deze branche-specifieke beveiligingsoplossing  geeft SpicyLemon verder vorm aan zijn wens beveiligingsexpert te worden op de educatieve sector. Naast andere partners heeft ook Heutink ICT, leverancier van ICT-oplossingen voor het primaire onderwijs, gekozen voor ESET NOD32 van SpicyLemon als standaard antivirus-software voor hun IT-totaalpakket. Hierdoor stappen op termijn 1.400 basisscholen over op de beveiligingssoftware. Heutink ICT heeft gekozen voor ESET NOD32 vanwege de lage impact die de software heeft op de systeemresources en de effectiviteit van de virusscanner. Door het aanbieden van één antivirus-software-oplossing is het beheer voor Heutink ICT eenvoudiger en kunnen scholen eenvoudig kosten besparen.

Hotlinks
- Businesscases scholen
- website DeKlas.nu
- website Heutink ICT
- website SpicyLemon

Heutink ICT levert onder de noemer deklas.nu alle hardware, software en support die nodig is binnen het primaire onderwijs. De ICT-leverancier verzorgt het IT-beheer van 1.400 scholen met een totaal van 45.000 werkplekken hebben. Voorheen werd een grote hoeveelheid antivirus-oplossingen ondersteund, wat zorgde voor een onoverzichtelijk en decentraal beheer. Daarnaast vroegen sommige antivirus-pakketten te veel van de resources van de vaak oudere computers in de scholen. Na een uitgebreide zoektocht kwam ESET NOD32 als meest effectieve pakket met de minste systeembelasting uit de test. Bovendien kan Heutink ICT dankzij de ESET NOD32 management console alle gebruikers nu centraal beheren en updates automatisch uitrollen.

Rogier Borggreve, directeur van Heutink ICT: "We adviseren scholen nadrukkelijk om over te stappen op NOD32. De voordelen qua gebruik en prijs spreken voor zich. Het beheer is gemakkelijker en de eindgebruikers merken nauwelijks wat van de aanwezigheid van de software, in tegenstelling tot andere producten die veel meer van de resources vragen. Uiteraard blijven we andere toepassingen ondersteunen, maar we stimuleren het gebruik van NOD32 waar dat mogelijk is."

Overstap

Inmiddels zijn al 924 scholen overgestapt op ESET NOD32. Deze overgang verliep vrijwel probleemloos, met name dankzij de mogelijkheden die de ESET NOD32 management console biedt. Borggreve licht toe: "We kunnen iedereen centraal vanuit ons kantoor overzetten en vervolgens de updates controleren. Dat scheelt veel tijd en maakt het beheer een stuk overzichtelijker. Bovendien krijgen we een melding als een systeem langer dan drie dagen niet is geüpdate of wanneer het uitvoeren van updates vanwege de internetverbinding niet mogelijk is. De overgang verloopt zeer voorspoedig en wij zijn er klaar voor om ook de resterende scholen over te zetten."

Nienke Ryan, product- en strategiemanager bij SpicyLemon: "Naast andere partners, die diverse onderwijsinstellingen bedienen, kiest ook Heutink ICT ESET NOD32 voor precies de juiste redenen: effectieve beveiliging zonder dat de gebruikers daar hinder van ondervinden. Bovendien toont Heutink ICT aan hoe een totaalaanbod succesvol kan worden en hoe ESET NOD32 daar een bijdrage aan kan leveren. We zijn uiteraard blij met deze keuze. Het versterkt onze positie in de onderwijsmarkt."