Axis biedt nieuw niveau van openheid op het gebied van beveiliging

maandag 21 september 2009

Rotterdam, 21 september 2009 - Axis Communications introduceert het AXIS Camera Application Platform. Dankzij dit open applicatieplatform kan elk bedrijf downloadbare applicaties ontwikkelen voor Axis' netwerkcamera's en video-encoders.

Axis is het eerste bedrijf dat zijn netwerkvideoproducten volledig openstelt voor applicaties van derden. "Je kunt dit vergelijken met de telecommarkt waar eindgebruikers tal van applicaties kunnen downloaden voor hun mobiele telefoons", zegt Ray Mauritsson, CEO van Axis Communications. "In de security-markt zal de focus van de toepassingen wel anders zijn. Zo zien we grote belangstelling voor intelligente videoapplicaties die mogelijkheden bieden als herkenning, tracking, detectie en het tellen van personen, voertuigen of objecten."

Het is de visie van Axis een breed scala aan Axis-compatible applicaties eenvoudig beschikbaar te stellen aan integrators en eindgebruikers. "Er zijn veel ervaren applicatieontwikkelaars met unieke vaardigheden en ideeën. Ons open applicatieplatform stelt hen in staat applicaties te ontwikkelen die extra waarde bieden voor verschillende doelgroepen", zegt Ray Mauritsson. "Hierdoor krijgen integrators en eindgebruikers de mogelijkheid de beste combinatie van camera en applicatie, of encoder en applicatie, te kiezen, zodat ze voldoen aan de specifieke behoeften binnen de verschillende marktsegmenten, zoals het openbaar vervoer, het onderwijs, de retail of stadstoezicht.

Een recent rapport van IMS Research toont aan dat er grote belangstelling is voor video analytics-applicaties. "De markt voor intelligente apparaten met security en business intelligence-applicaties zal naar verwachting tussen 2008-2013 jaarlijks met meer dan 40 procent groeien", zegt Niall Jenkins, marktanalist bij IMS Research. "Het open applicatieplatform van Axis Communications zal binnen de netwerkvideomarkt een van de belangrijkste factoren zijn voor een snelle groei en zal nieuwe mogelijkheden voor videocontent-analyse creëren."